• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Coating keuken achterwand

De achterwand van je keuken wordt snel vies. Heb je de achterwand van je muur enkel laten schilderen, dan zijn is vuiligheid op de muur lastig te verwijderen. Zeker op een witte muur zie je de vuiligheid erg goed. Wil je voorkomen dat de achterwand van je keuken er na enkele maanden niet meer mooi uit ziet? Dan raden wij je aan de achterwand te laten coaten.

Laat je de achterwand van jouw keuken coaten, dan wordt er een speciale coating op de geverfde muur aangebracht. Deze coating beschermt de achterwand van je keuken tegen allerlei vuiligheid, waaronder water, vet en olie.

 

Waarom de keuken achterwand laten coaten?

Door de achterwand van je keuken te laten coaten, kun je vuiligheid op de muur veel gemakkelijker verwijderen. Olie, vet, water, etensresten en ander vuil heb je in een mum van tijd van de achterwand van je keuken verwijderd. Daar komt nog bij dat de achterwand van je keuken vloeistofdicht wordt door de coating. Dit betekent dat er geen schimmels en vochtplekken op de achterwand van je keuken kunnen ontwikkelen.

 

Nadelen van coating keuken achterwand

Het belangrijkste nadeel van coating keuken achterwand, is dat deze coating niet de beste bescherming biedt. Met een coating op de achterwand van je keuken kun je deze veel gemakkelijker reinigen, maar diepgaande bescherming biedt de extra laag op de muur niet. Stoot je bijvoorbeeld hard met een pan tegen de muur, dan is de muur alsnog beschadigd. Heb je meerdere ongelukjes gehad in de keuken, dan ziet de achterwand er na een tijdje niet meer mooi uit. En dit ondanks de coating op de muur.

Daarnaast verandert de uitstraling van je keuken achterwand als je deze behandelt met een coating. De achterwand kan bijvoorbeeld iets donkerder van kleur worden. Wil je dat de achterwand van jouw keuken exact dezelfde uitstraling heeft als de andere muren in de keuken? Houd er dan rekening mee dat er door de coating toch een subtiel verschil ontstaat.

 

Verschillende soorten coating keuken achterwand

Er zijn vele verschillende soorten coating voor de achterwand in je keuken. Denk hierbij aan glanzende coating, matte coating en transparante coating. Het is zelfs mogelijk om de achterwand in je keuken te behandelen met een betonlook coating. Met deze coating krijgt de achterwand van je keuken de uitstraling van stoer beton.

Je kunt zelf kiezen welke kleur coating je op de keuken achterwand aan wil brengen. Dit kan een transparante coating zijn, maar ook een witte coating, zwarte coating, grijze coating en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, dus je vindt altijd wel een coating die bij jou en jouw keuken past.

 

Het alternatief: een glazen achterwand keuken

Wil je de achterwand van jouw keuken meer bescherming bieden dan de coating doet? Dan kun je er ook voor kiezen om een glazen achterwand in de keuken te laten plaatsen. Een glazen achterwand ziet er niet alleen stijlvol en luxe uit, maar is bovendien erg sterk. Stoot je hier hard tegenaan met een pan, dan is het glas niet beschadigd. Dit in tegenstelling tot de achterwand met coating, want deze gaat wel kapot als je hier hard tegenaan stoot met een pan of een ander voorwerp. Daarnaast is ook een glazen achterwand in de keuken gemakkelijk te reinigen. Hierdoor ziet deze achterwand er vele jaren lang prachtig uit, ook bij intensief gebruik van de keuken.

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

paarse keuken achterwand