Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Achteraf betalen
Uitstekend! 556 beoordelingen
9,6

L-vorm, U-vorm of een rechte keuken?

Iedereen heeft een andere vorm keuken. De meest bekende zijn de L-vormige keuken (hoekkeuken), een U-vormige keuken en een rechte keuken. Ben jij benieuwd hoe een keuken achterwand tot zijn recht komt in jouw keuken? Lees dan verder!

 

U-vormige keuken

Een U-vormige keuken is een populaire keukenopstelling die de naam dankt aan de U-vormige opstelling van de apparatuur en werkbladen. Dit type keuken biedt veel ruimte voor opslag en werkruimte en is vaak te zien in grote keukens. Omdat een U-vormige keuken 2 hoeken heeft, bestaat een keuken achterwand uit 3 verschillende delen. Deze delen liggen echter heel dicht tegen elkaar, zodat de overloop geleidelijk gaat.

 

L-vormige keuken

Een L-vormige keuken ofwel hoekkeuken, biedt een combinatie van werkruimte en opbergruimte. Voor dit soort keukens geldt dezelfde hantering voor een achterwand als voor een U-vormige keuken. Ook hier bevindt zich een hoek, waardoor de keuken achterwand uit twee delen zal bestaan.

 

Rechte keuken

Rechte keukens vind je vaak in kleinere woningen en zijn simpeler dan U-vormige of L-vormige keukens. Maar omdat een rechte keuken maar 1 wand heeft, wordt een keuken achterwand wel uit 1 stuk geplaatst. Je hebt dan een grote gave wand in jouw keuken.

 

Verschillende vormen keukens met Keukenglas

Bij Keukenglas zijn we gespecialiseerd in keuken achterwanden. Hierdoor kunnen we iedere keuken van een keuken achterwand voorzien. Het maakt dus niet uit of jij een L-vorm, U-vorm of rechte keuken hebt. Je kunt kiezen uit een glazen achterwand of een aluminium achterwand. Een glazen achterwand geeft een luxe uitstraling en kan afgewerkt worden in zowel mat als glans. Wil je een iets stoerdere uitstraling? Kies dan voor een aluminium achterwand. De basic en premium varianten zijn te voorzien van elke afbeelding of motief. Keukenglas kan iedere wens waarmaken!

 

Een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan hier!

Wil je eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Klik dan hier om ons gratis inspiratiemagazine te downloaden!

Volg ons ook op InstagramPinterest en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties