• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Hoe kies ik een afbeelding voor mijn glazen achterwand?

Een glazen keuken achterwand kan voorzien worden van één of meerdere afbeeldingen. Glazen achterwanden met een afbeelding zijn ook geschikt voor achter het fornuis en andere warmtebronnen. Echter zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden indien je kiest voor een afbeelding op een glazen achterwand.

Kwaliteitseisen van de afbeelding

In principe kunnen vele soorten afbeeldingen gebruikt worden voor op de keuken achterwand; eigen foto’s, prints, grafische vormen, ga zo maar door. Omdat de afbeelding vergroot moet worden dient de afbeelding wel te voldoen aan een aantal kwaliteitseisen om te voorkomen dat deze korrelig wordt. Zo dient een afbeelding voor een achterwand altijd minimaal 100dpi (dots per inch) zijn. Hoe meer dpi, hoe scherper de foto. De dpi van een afbeelding staat vaak bij de eigenschappen van de afbeelding.

Waar vind ik afbeeldingen die voldoen aan de kwaliteitseisen?

Afbeeldingen uit zoekmachines voldoen vaak niet aan de kwaliteitseisen. Daarnaast mogen deze afbeeldingen vaak niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Om er zeker van te zijn dat de afbeelding commercieel gebruikt mag worden en dat de afbeelding voldoet aan de kwaliteitseisen adviseren wij te zoeken naar zogenaamde “stockfoto’s”. Dit zijn afbeeldingen waarbij wij de rechten voor commercieel gebruik tegen een kleine vergoeding kunnen aankopen en waar wij zeker van weten dat deze voldoende kwaliteit hebben om op een achterwand te printen. Stockfoto’s zijn te vinden op onder andere www.Shutterstock.com en www.istockphoto.com.

Verhoudingen van een afbeelding

Naast de kwaliteitseisen waaraan een afbeelding moet voldoen zijn ook de verhoudingen van de afbeelding ten opzichte van de afmetingen van de achterwand van belang bij het uitzoeken van een afbeelding. Wij zullen dit hieronder toelichten aan de hand van een aantal voorbeelden.

Voorbeeld 1. De afmetingen van de achterwand zijn 900 x 700 mm (oranje vlak). Bij deze foto zou een deel van de linker- en/of rechterzijde van de afbeelding komen te vervallen.

Kruiden 1

Op onderstaande afbeelding is te zien hoe de afbeelding eruit zou zien wanneer we deze aan zouden passen aan de afmetingen van de glazen achterwand. Zoals je kan zien zijn de verhoudingen van de afbeelding sterk vertekend.

Kruiden 2

Voorbeeld 2. De afmetingen van de achterwand zijn 2000 x 600 mm (oranje vlak). In dit voorbeeld is gekozen om de gehele achterwand te voorzien van een detail uit de afbeelding. Hierbij komt er aan de boven- en/of onderzijde van de afbeelding voor een deel te vervallen.

Kruiden 3

Voorbeeld 3. De afmetingen van de achterwand zijn 2000 x 600 mm (oranje vlak). Hierbij is gekozen om de volledige afbeelding te gebruiken. Echter, zoals je ziet, blijft aan de rechterzijde van de wand een deel “leeg”. In dit voorbeeld is de achterzijde van de afbeelding wit, deze kleur kan doorgetrokken worden naar de rechterzijde van de wand. Wij hebben hier een mooi voorbeeld van een glas keukenwand met aubergine.

Kruiden 4

Let op! Het doortrekken van de achtergrondkleur is het mooist als dit een effen kleur betreft. Hieronder vind je een voorbeeld waarbij de achtergrond een motief heeft en de rechterzijde een effen kleur heeft. Het is niet mogelijk om de houten achtergrond door te trekken.

Kruiden 5

Voorbeeld 4. De afmetingen van de achterwand zijn 2000 x 600 mm (oranje vlak). Hierbij is gekozen om de afbeelding te herhalen. Let hierbij wel op dat het mooi op elkaar aansluit of dat het losse elementen zijn, zoals te zien is bij deze glazen achterwand met kruiden. In onderstaand voorbeeld sluiten de afbeeldingen niet mooi op elkaar aan.

Kruiden 6

Zelf voorbeelden maken

Als je een beetje handig bent met Word kan je gemakkelijk zelf voorbeelden maken om te kijken hoe jij graag je afbeelding wilt hebben. Open de afbeelding in Word en maak een, zoals hier in de voorbeelden te zien is, kader (invoegen > vormen > rechthoek). Boven in bij “opmaak” kan je de verhoudingen van de afmetingen van de achterwand invoeren (90 x 70 cm wordt 4,5 x 3,7 cm) en kies je bij opvulling van de vorm voor “geen opvulling”.

Offerte glazen achterwand met afbeelding?

Je kunt heel gemakkelijk bij ons een offerte aanvragen voor een glazen achterwand met afbeelding. Geef wel duidelijk in de offerte-aanvraag aan dat het om een glazen achterwand met afbeelding gaat. De volgende kosten worden dan sowieso in de prijs meegenomen:

  • Maximaal 1 uur grafisch werk. Dit staat gelijk aan het opmaken van de afbeelding op basis van de door ons opgemeten maten en eventueel naderhand uit te voeren eenmalige aanpassing.
  • De (eventuele) aankoop van 1 afbeelding.
  • Het glas voorzien van de afbeelding.

Indien je gebruik wilt maken van meerdere afbeeldingen of de opmaak vereist meer dan 1 uur grafisch werk (door bijvoorbeeld het doorvoeren van meerdere aanpassingen of het niet compleet aanleveren van afbeeldingen) komt hier een meerprijs bij kijken. Dit gaat in overleg met onze grafisch ontwerper en wij adviseren daarom in dit geval contact met ons op te nemen.

Hoe afbeelding aanleveren?

Als je akkoord gaat met de offerte en je dus kiest voor een glazen achterwand met een afbeelding dien je het gewenste beeld zo volledig mogelijk bij ons aan te leveren. Dit houdt in:

  • Afbeelding aanleveren in de juiste kwaliteit (bij voorkeur van Shutterstock.com)
  • Indien de verhoudingen van de afbeelding niet overeenkomen met de verhoudingen van de achterwand, graag zo exact mogelijk aangeven waar de uitsnede/afbeelding moet komen. ZIe uitleg hierboven.
  • Bij een achterwand waarbij meerdere afbeeldingen gebruikt worden dient ook duidelijk aangeven te worden waar deze moeten komen (bijvoorbeeld in centimeters van de linkerzijde en bovenzijde of aan de hand van een zelf opgezette tekening).
  • Bij de keuze voor een tekst op de afbeelding het juiste lettertype doorgeven en hoe deze op de wand dient de komen.

Vragen?

Wil je graag een afbeelding op je achterwand maar weet je niet zeker of deze geschikt is of wil je graag advies? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of 040-3030900 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).