• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Keuken achterwand ideeen

De meeste mensen hebben standaard tegeltjes op de achterwand van hun keuken liggen. Dit is praktisch, maar het ziet er wel een beetje saai uit. Vind jij de standaard tegeltjes op de keuken achterwand ook een beetje saai en wil je de achterwand van jouw keuken restylen? Lees dan enkele leuke keuken achterwand ideeen op deze pagina en wie weet lees je een leuk idee om de achterwand van jouw keuken een make-over te geven.

Keuken achterwand idee 1: een tekst op achterwand

Ben je in de keuken, dan kijk je de hele tijd tegen de achterwand van je kookruimte aan. Dit maakt de keuken achterwand een prima plek om een muursticker met tekst op te plakken of te kiezen voor een tekst op een glazen achterwand, zodat je de inspirerende tekst de hele dag kunt lezen. Kies bijvoorbeeld voor een inspirerende tekst over het leven, een grappige tekst over koken of laat je motto op een muursticker zetten en je laat je keuken er niet alleen uniek uit zien, maar laat ook zien wie je bent en waar je voor staat. Lees ook het artikel over Wanddecoratie keuken

Glazen keukenwand Deze keuken is gekruid met liefde

Keuken achterwand idee 2: LED-verlichting in de wand

Je kunt de achterwand van je keuken ook restylen met LED-verlichting in de wand. Dit is niet alleen praktisch bij het koken, maar ziet er ook erg bijzonder uit. Plaats de verlichting tegen het aanrecht aan (bij voorkeur achter het aanrecht in een kleine gleuf, zodat je de verlichting niet ziet) en de keuken krijgt een bijzondere gloed als je de verlichting aan zet. Uniek, maar ook extra sfeervol op donkere dagen. Hieronder een voorbeeld van een glazen keuken achterwand met led strip. Meer voorbeelden LED-verlichting keuken achterwand

witte keuken achterwand met ledverlichting

Keuken achterwand idee 3: een foto op de achterwand

Je kunt de achterwand van jouw keuken ook verrijken met een foto. Dit lijkt misschien een beetje een lastig proces, maar je kunt foto’s voor de achterwanden van keukens gewoon op maat laten maken. Dit betekent dat de foto die je kiest voor de achterwand van jouw keuken, precies op maat wordt gemaakt om perfect op de wand te passen. Je kunt een bestaande foto nemen van je favoriete fotograaf voor op de achterwand, maar je kunt ook een foto uit de eigen collectie kiezen. Kies bijvoorbeeld een foto van een bijzondere vakantie, een mooie foto van je gezin of een foto van je lieve huisdier voor de achterwand van je keuken en de ruimte ziet er gegarandeerd uniek uit. Bekijk hier voorbeelden van foto’s op achterwanden

Keuken achterwand idee 4: de rvs achterwand

De standaard achterwand van een keuken is voorzien van tegeltjes, maar je kunt er ook voor kiezen om de achterwand van je keuken van rvs te laten maken. Een achterwand van rvs heeft niet alleen een lange levensduur, maar ziet er ook modern en stoer uit. Daar komt nog bij dat de achterwand van rvs helemaal op maat gemaakt kan worden, zodat de wand in iedere keuken past. En omdat er geen voegen in de rvs achterwand zitten, blijven er geen viezigheden achter na het poetsen van de achterwand. Bij tegeltjes is dit wel het geval en zien de voegen er na een tijdje vanzelf een beetje vies uit.

Keuken achterwand idee 5: tegeltjes

Tegeltjes die je op de achterwand van je keuken aan kunt laten brengen, zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt standaard tegeltjes op de achterwand van je keuken laten plaatsen, maar je kunt ook extra grote of extra kleine tegeltjes nemen. Met extra grote tegels op de achterwand lijkt je keuken wat ruimtelijker en met kleine tegeltjes kun je hele kunstwerken op de achterwand van je keuken laten maken. Daarnaast zijn de achterwand tegels voor in de keuken ook verkrijgbaar in vele kleuren, zodat je de tegels helemaal met jouw keuken en de rest van je interieur kunt matchen.

Witte keuken met blauwe tegels Goes - voor plaatsing grijze glazen keuken achterwand

Keuken achterwand idee 6: de glazen achterwand

Je kunt de achterwand van je keuken ook van glas laten maken. Dit kan standaard (doorzichtig) glas zijn, maar je kunt ook kiezen voor mat glas of glas met een kleurtje. Een voordeel van glas op de achterwand van je keuken, is dat glas gemakkelijk te reinigen is. Gebruik je het juiste reinigingsmiddel voor het glas (bijvoorbeeld Glasreiniger), dan heb je het glas in een mum van tijd schoongemaakt. Ook bij een glazen achterwand heb je namelijk geen voegen waar viezigheden tussen kunnen gaan zitten, wat het reinigen gemakkelijker maakt. Gebruik wel echt het juiste reinigingsmiddel voor de glazen achterwand van je keuken, want zonder reinigingsmiddel krijg je bepaalde vlekken echt niet van het glas af. Vooral vetvlekken zijn zonder het juiste schoonmaakmiddel moeilijk te verwijderen. Ben je geinteresseerd in een glazen achterwand? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte op!

RAL9001 keuken achterwand glas

Keuken achterwand idee 7: de kunststof achterwand

Tot slot is het ook mogelijk om de achterwand van je keuken van kunststof te laten maken. Kunststof is niet alleen stevig, maar heeft ook een lange levensduur. Daar komt nog bij dat een kunststof achterwand veel goedkoper is dan een achterwand van een andere materiaalsoort, wat deze achterwand zeker voor de budget keuken een goede optie maakt. Wil je niet te veel geld uitgeven aan de achterwand van je keuken, maar wil je hier wel jaren plezier van kunnen hebben? Dan raden wij je aan om in een kunststof achterwand voor je keuken te investeren.

Glasplaat achter fornuis met zonsondergang