• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Keuken kopen tips

Je hebt jarenlang met veel plezier gebruik gemaakt van je keuken, maar deze is nu toch echt aan vervanging toe. Of je gaat verhuizen naar een andere woning of een nieuwbouwhuis en hebt een nieuwe keuken nodig? Kortom: Je bent op zoek naar een nieuwe keuken! Dan geven wij je graag enkele nieuwe keuken kopen tips om de beste investering te doen.

Tip 1: Ga voorbereid op pad

Voor je naar een winkel gaat om keukens te bekijken, bepaal je hoe jouw perfecte keuken eruit ziet. Welke apparaten moeten er zeker in je nieuwe keuken komen? Welke apparaten heb je niet nodig? Hoe groot mag je nieuwe keuken worden? Aan welke eisen moet jouw nieuwe keuken voldoen? Door dit soort vragen voor jezelf te beantwoorden, maak je jouw zoektocht naar een keuken een stuk gemakkelijker.

Tip 2: Maak een afspraak

Verder raden wij je aan niet zomaar naar een keukenwinkel te gaan. Maak je eerst een afspraak, dan weet je zeker dat de verkoper voldoende tijd heeft om met jou naar keukens te kijken. Kom je zonder afspraak en is het druk in de winkel, dan kan de verkoper je niet zo goed helpen.

Tip 3: Bepaal je budget

Hoeveel geld wil je maximaal aan jouw nieuwe keuken uitgeven? Als je jouw budget weet, is het gemakkelijker om de perfecte keuken te vinden. Overigens hoef je jouw budget niet met de verkoper of met andere mensen te delen. Je gebruikt het budget simpelweg voor jezelf, om de perfecte keuken te vinden.

Tip 4: Denk aan de details

Een keuken moet niet alleen het juiste formaat, het juiste ontwerp en de juiste apparatuur hebben. De perfecte keuken heeft ook de juiste details. Kijk daarom niet alleen naar de maat van je nieuwe keuken, het design van de keuken en de apparaten van de keuken, maar ook naar zaken als de grepen van de keukenkastjes, het aanrechtblad en de achterwand van de keuken. Een goede afwerking en oog voor detail kan zelfs een goedkope keuken een hele sjieke uitstraling geven.

Tip 5: Vraag meerdere offertes aan

Iedere keukenwinkel hanteert weer andere prijzen en ook zijn er veel kwaliteitsverschillen. Door offertes aan te vragen bij diverse winkels en deze met elkaar te vergelijken, kom je er vanzelf achter welke winkel de meest aantrekkelijke prijzen hanteert en /of de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Door offertes van diverse winkels met elkaar te vergelijken, kun je dan ook veel geld besparen. En dit is wel zo prettig, want een nieuwe keuken is al duur genoeg.

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Glazen keukenwand RAL 9007 bij Bouwcenter Driessen Venlo