• Vrijblijvende offerte
 • Advies aan huis
 • Volledig gepersonaliseerd

De Moderne keuken stijl

De Moderne interieurstijl is een tijdloze en populaire stijl die gekenmerkt wordt door een strakke en minimalistische uitstraling. Het ontwerp is gericht op eenvoud, functionaliteit en comfort. Bij deze stijl draait het om het creëren van een open en luchtige ruimte met een rustige en serene sfeer. De Moderne stijl is ontstaan in de eerste helft van de 20e eeuw en wordt nog steeds veel gebruikt in hedendaagse interieurs. In deze stijl wordt er gebruik gemaakt van innovatieve materialen en technieken om een eigentijdse uitstraling te creëren. De Moderne stijl is perfect voor mensen die van een minimalistisch en strak interieur houden.

Kenmerken Moderne stijl

 • Minimalisme
 • Rechte en strakke materialen
 • Neutrale kleuren
 • Technologie
 • Open ruimte

De kenmerken van de Moderne stijl

01 Minimalisme

Een van de belangrijkste kenmerken van de Moderne interieurstijl is minimalisme. Dit betekent dat er niet te veel decoraties of meubels in een ruimte staan en dat er gestreefd wordt naar een eenvoudig, strak en functioneel design. Het minimalisme is ontstaan in de jaren 60 en 70 en is sindsdien populair gebleven.

Een belangrijk aspect van minimalisme is de focus op functionaliteit en bruikbaarheid. Meubels en decoraties moeten niet alleen mooi zijn, maar ook een functie hebben. Dit betekent dat er vaak gekozen wordt voor meubels met een strak en eenvoudig design, zonder overbodige versieringen of details. Hierdoor ontstaat er een rustige en opgeruimde uitstraling in de ruimte.

Minimalisme gaat ook over het gebruik van materialen. Er wordt vaak gekozen voor materialen zoals glas, metaal, beton en natuursteen vanwege hun strakke en minimalistische uitstraling. Door het gebruik van deze materialen krijgt de ruimte een industriële en moderne look. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van wit en zwart, deze kleuren versterken het gevoel van eenvoud en minimalisme in de ruimte.

02 Rechte en strakke materialen

Een van de belangrijkste kenmerken van de Moderne interieurstijl is het gebruik van rechte en strakke materialen. Dit kan onder meer tot uiting komen in de keuze voor materialen zoals glas, staal en beton. Deze materialen hebben een minimalistische uitstraling en creëren een strakke en Moderne look. Ze kunnen worden gebruikt voor meubels, verlichting en decoratieve elementen.

Een ander voordeel van rechte en strakke materialen is dat ze een gevoel van ruimtelijkheid en openheid kunnen creëren. In een Modern interieur wordt er vaak gestreefd naar een ruimtelijk en minimalistisch gevoel, en deze materialen dragen hieraan bij. Door het gebruik van deze materialen kan een kamer er groter en lichter uitzien, omdat er minder visuele afleiding is.

Een ander kenmerk van de Moderne interieurstijl is het gebruik van innovatieve en duurzame materialen. Naast traditionele materialen zoals glas, staal en beton, worden er ook veel moderne materialen gebruikt, zoals gerecyclede kunststoffen. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar hebben ook een moderne en minimalistische uitstraling die perfect past bij de Moderne interieurstijl.

03 Neutrale kleuren

Een belangrijk kenmerk van de Moderne interieurstijl is het gebruik van neutrale kleuren. Dit omvat kleuren zoals wit, beige, grijs en zwart. Deze kleuren worden vaak gebruikt om een rustige en serene sfeer te creëren in de ruimte. Het gebruik van neutrale kleuren kan ook helpen om de ruimte groter en ruimer te laten lijken.

In de Moderne interieurstijl worden vaak verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt om een gelaagdheidseffect te creëren. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende tinten beige worden gebruikt om diepte te creëren in een ruimte, zonder dat de kleuren te opvallend worden.

Een ander aspect van het gebruik van neutrale kleuren in de Moderne interieurstijl is dat het de aandacht vestigt op de architectuur en het design van de ruimte zelf. Meubels en accessoires kunnen worden gekozen om te contrasteren met de neutrale kleuren en als een statement stuk te dienen. Dit zorgt voor een evenwichtige en harmonieuze uitstraling in de ruimte.

04 Technologie

De Moderne interieurstijl staat bekend om zijn voorliefde voor technologie. Dit vertaalt zich in het gebruik van geavanceerde technologische apparatuur en gadgets in het interieur. Denk hierbij aan het gebruik van slimme verlichting, slimme thermostaten, en geavanceerde home entertainment systemen. Door middel van deze technologische objecten wordt het leven in huis gemakkelijker en comfortabeler gemaakt.

Een ander belangrijk aspect van technologie in de Moderne interieurstijl is de nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Veel moderne apparaten zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook helpt om de energierekening te verlagen. Zonnepanelen en slimme energiemonitoringssystemen worden steeds vaker geïntegreerd in Moderne interieurs, waardoor huiseigenaren in staat zijn om hun energieverbruik beter te beheren en te verminderen.

Ten slotte wordt technologie in de Moderne interieurstijl vaak gebruikt als decoratief element. Denk bijvoorbeeld aan futuristisch ogende verlichtingssystemen als de Philips HUE lamp of kunstwerken die bewegingssensoren bevatten en reageren op de aanwezigheid van mensen in de ruimte. Hierdoor ontstaat een dynamisch en interactief interieur dat de aandacht trekt en de nieuwsgierigheid wekt van de bewoners en gasten.

05 Open ruimte

Een kenmerk van de Moderne interieurstijl is het gebruik van open ruimte. Dit houdt in dat er zo min mogelijk afscheidingen zijn tussen de verschillende ruimtes in huis, waardoor er een gevoel van luchtigheid en ruimtelijkheid ontstaat. Een open plattegrond wordt vaak gebruikt in de Moderne stijl, waarbij de keuken, woonkamer en eetkamer in elkaar overlopen. Door de open ruimte ontstaat er een gevoel van verbondenheid tussen de verschillende gebieden in huis, wat zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer.

Een ander aspect van de open ruimte in de Moderne interieurstijl is het gebruik van grote ramen en deuren. Deze bieden niet alleen veel natuurlijk licht, maar creëren ook een naadloze overgang tussen de binnen- en buitenruimte. De ramen en deuren dienen niet alleen als functionele elementen, maar ook als esthetische elementen die de moderne uitstraling van het interieur versterken.

Tot slot wordt de open ruimte in de Moderne interieurstijl vaak geaccentueerd door het gebruik van weinig meubilair en accessoires. Door de ruimte niet vol te proppen met spullen, wordt er meer nadruk gelegd op de architectuur en het design van het interieur. Dit minimalisme draagt bij aan een gevoel van rust en sereniteit, wat de Moderne interieurstijl kenmerkt.

Meer inspiratie opdoen?

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en meer inspiratie opdoen? Vraag ons inspiratiemagazine aan boordevol trendy achterwanden!

 • 48 Pagina’s vol inspiratie

  48 Pagina’s vol inspiratie

 • Nieuwste trends

  Nieuwste trends

 • Geheel kosteloos

  Geheel kosteloos

Inspiratiemagazine aanvragen

Keukenglas X Moderne stijl

Een glazen keuken achterwand en een aluminium keuken achterwand passen beide in een Moderne keuken. In Moderne interieurs is er een sterke voorkeur voor strakke lijnen, minimale decoratie en een focus op functionaliteit. Glazen keuken achterwanden zijn populair in moderne keukens vanwege hun eenvoudige, strakke uitstraling en gemakkelijke reiniging. Aluminium keuken achterwanden worden ook vaak gebruikt vanwege hun eenvoudige, strakke uitstraling en duurzaamheid. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en bieden een moderne esthetiek die past bij andere elementen in een Modern interieur, zoals metalen accenten en rechte lijnen.

Beide soorten keuken achterwanden passen ook bij het idee van een open ruimte of keuken. Door de transparantie van glas en het slanke ontwerp van aluminium, zorgen beide materialen ervoor dat de keuken er ruimtelijk en open uitziet. Dit sluit aan bij het idee van een moderne, minimalistische esthetiek waarbij de nadruk ligt op het benadrukken van open ruimtes.