• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Keukenglas toepassingen

Alhoewel Keukenglas zich gespecialiseerd heeft in glazen keuken achterwanden, zijn er meer toepassingen van Keukenglas waar wij steeds vaker vraag naar krijgen. We hebben een lijstje gemaakt van enkele Keukenglas toepassingen ter inspiratie.

Keukenglas als vensterbank

In heel veel keukens zitten ramen die voorzien zijn van vensterbanken. Regelmatig maken wij deze vensterbanken in dezelfde kleur glas als de rest van de keuken achterwand. De keuken wordt dan een geheel. Heb je geen vensterbank, maar bijvoorbeeld een muurtje in je keuken? Dan kunnen wij ook deze voorzien van een (gekleurde) glasplaat. Makkelijk schoon te maken en erg mooi!

Keukenglas op vensterbank

Keukenglas op muurtje

Keukenglas als whiteboard

Je kunt je glazen keukenwand als whiteboard gebruiken. Ook is het mogelijk om een stukje (gekleurd) glas los te bestellen en als whiteboard op te hangen. Je kunt het glas beschrijven met whiteboardmarkers en makkelijk weer schoon wissen. Handig voor een boodschappenlijstje of een lief berichtje naar je partner of de kids.

Keukenglas op het toilet

Je kunt Keukenglas ook toepassen op de wand of zelfs op de vloer van het toilet. Keukenglas op het toilet is een hygiënische manier om je toilet te bekleden en goed schoon te houden. Geen viezigheid meer in voegen of urine die in de ondergrond trekt. Wij hebben recent een bijzondere vloer in ons eigen kantoortoilet gemaakt.

keukenglas op vloer toilet

Keukenglas naast de vaatwasser

We komen regelmatig in keukens waar de vaatwasser gesitueerd is naast een wand. Uit ervaring weten wij dat deze wand vaak niet mooi schoon blijft. Bij het in- en uitladen van de vaatwasser komen er nogal eens waterspetters of etensresten op de muur terecht. Dit kun je niet voorkomen, maar je kunt het jezelf wel een stuk makkelijker maken, door de wand deels te bekleden met een glasplaat in de kleur van de muur of van de keuken achterwand. De wand is dan weer goed schoon te maken en te houden!

Glazen Spatwand bij vaatwasser

Keukenglas in de badkamer

Een badkamer is een vochtige plaats die zeer onderhoudsintensief is. Om het jezelf wat makkelijker te maken zou je kunnen overwegen om één of meer wanden in de badkamer te bekleden met ‘keuken’glas. Misschien is badkamerglas dan een betere benaming. Makkelijk schoon te maken en te houden! Bovendien maakt het je badkamer optisch groter, omdat glas licht spiegelend is.

badkamer bekleed met glas

Keukenglas op vensterbank