• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Gehard glas geschikt als achterwand voor mijn keuken?

Gehard glas is het enige glas dat geschikt is als achterwand voor een keuken, althans achter het kookgedeelte. Het overige gedeelte van de achterwand hoeft niet van gehard glas te zijn. Dit wordt echter meestal wel gedaan, omdat er anders kleurverschillen kunnen ontstaan. Gehard glas is namelijk anders van kleur dan ongehard glas.

Gehard glas is hittebestendig

Gehard glas is glas dat een thermische bewerking heeft ondergaan. In korte tijd wordt het glas verhit tot 600 graden Celsius en daarna gecontroleerd afgekoeld. Door dit speciale proces krijgt gehard glas zijn bijzondere eigenschappen. Het is 4 tot 5 x zo sterk als ongehard glas en valt bij breuk uit elkaar in duizenden stukjes die geen letsel kunnen veroorzaken. Gehard glas kan grote temperatuursverschillen aan, zonder dat het breekt.

Bewerkingen aan het glas, zoals stopcontactgaten maken en slijpen, moeten echter wel gebeuren voordat het glas daadwerkelijk gehard wordt. Als glas eenmaal gehard is kan het niet meer bewerkt worden.

Wil je meer weten over gehard glas en de toepassing ervan in je keuken dan kun je contact met ons opnemen via [email protected]

Terug naar FAQ