• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Kleine keuken inrichten: tips voor kleine keukens!

Heb je een kleine keuken, maar grootse plannen met je keuken? Er zijn genoeg manieren om een kleine keuken zo in te richten dat je de ruimte zo optimaal mogelijk benut. Ook zijn er mogelijkheden om een kleine keuken groter te laten lijken dan dat hij is. Enkele tips voor kleine keukens!

 

Lichte kleuren

Als je voor lichte kleuren gaat, ga je voor ruimte! Kies in een kleine keuken lichte kleuren, dan lijkt de ruimte groter. Houd je toch van een beetje kleur, kies dan voor kleuraccenten of lichte pasteltinten.

 

Keuken achterwand

Denk goed na over je keuken achterwand. Er zijn veel verschillende soorten keuken achterwanden. Je kunt kiezen voor tegels, kunststof, rvs, een afbeelding op de achterwand en nog veel meer. Een mogelijke oplossing voor een kleine keuken is een glazen keuken achterwand in een lichte kleur. Glas is egaal, heeft geen ontsierende voegen en is licht reflecterend waardoor een kleine keuken optisch groter lijkt.

 

Witte glazen achterwand

 

Gebruik de volledige hoogte

In een kleine keuken kun je gebruik maken van de volledige hoogte van een de wanden. Plaats bijv. keukenkasten tot het plafond. Dit kunnen zowel open als dichte keukenkasten zijn. IKEA heeft veel creatieve oplossingen voor kleine ruimtes, zoals de keuken.

 

Verrijdbare keukenkast

In een kleine keuken heb je vaak te weinig werkblad. Om dit op te lossen zou je gebruik kunnen maken van 1 of meer verrijdbare keukenkasten die kunnen dienen als extra werkblad of als extra aflegplaats op de plek waar jij dit nodig hebt.

 

 

Al gedacht aan een apothekerskast?

Een apothekerskast is een smalle hoge kast die je op diverse plekken in je keuken kunt inbouwen. Doordat hij maar een beperkte breedte heeft (30 cm) neemt hij weinig ruimte in beslag, maar zorgt hij wel voor extra veel opbergruimte. Een apothekerskast is erg handig voor kruiden, poeders, pakjes en andere keukenspulletjes.

 

Kies voor een enkele spoelbak

Het mooiste en handigste in een kleine keuken is een enkele spoelbak in een aanrechtkast van 45 cm. Op deze manier is er maximale aanrechtruimte beschikbaar en houd je meer opbergmogelijkheden over.

 

Vaatwasser in een kleine keuken

Een vaatwasser is in de moderne keuken van tegenwoordig niet meer weg te denken. Ook al heb je een kleine keuken, dan is het toch mogelijk om een vaatwasser te plaatsen. Er zijn al vaatwassers in 45 cm. Zeker voor de kleine keukens is dit een prima uitkomst!

 

Opgeruimd staat netjes

Misschien is het overbodig om te zeggen, maar opgeruimd staat netjes. Het geldt eigenlijk voor alle ruimtes, maar zeker voor de kleine ruimtes is dit een must. Zorg ervoor dat je voldoende opbergmogelijkheden hebt en ruim op. Een rommelige keuken lijkt veel kleiner dan hij in werkelijkheid is.

 

opbergkast en keukentafel in 1

 

Handige links

opbergkast en keukentafel in 1