• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Kunst als pronkstuk van de keuken

Kunst als pronkstuk van de keuken

Kunst is een prachtige manier om een persoonlijk tintje te geven aan je keuken. Het kan een sfeer van creativiteit en inspiratie creëren in de ruimte waar je dagelijks maaltijden bereidt. Kunst in de keuken kan een echte eye-catcher zijn. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals: sculpturen, schilderijen en foto’s, servies met een uniek patroon, enzovoorts. Maar een van de meest opvallendste manieren om kunst in de keuken te integreren, is door het gebruik van een kunstwerk als keuken achterwand. Een keuken achterwand is vaak een groot gedeelte in de keuken en daarom kun je dit echt het middelpunt van de keuken maken met een speciale keuken achterwand.

 

Kunst als keuken achterwand

In plaats van te kiezen voor een traditionele tegel- of glaswand, kun je een afbeelding van een kunstwerk laten afdrukken op glas of aluminium om zo een unieke en persoonlijke touch te geven aan je keuken.

 

Er zijn veel verschillende soorten kunstwerken die geschikt zijn als achterwand voor je keuken. Een voorbeeld hiervan is een foto van een stilleven met fruit of groenten, of een afbeelding van een prachtig landschap dat doet denken aan een boerderij of wijngaard. Ook abstracte kunstwerken kunnen een prachtige achtergrond vormen voor je keuken en zo een moderne en stijlvolle uitstraling creëren.

 

Het mooie van een kunstwerk als keuken achterwand is dat het gemakkelijk kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak en stijl. Door te kiezen voor een afbeelding van een kunstwerk dat past bij de kleuren en materialen van je keuken, kun je een harmonieus geheel creëren.

 

Natuurlijk kun je ook kijken of er afbeeldingen zijn zoals kunstwerken van bijvoorbeeld schilders. In dat geval kun je een écht kunstwerk als pronkstuk in de keuken gebruiken. Zo hebben wij onderstaande wand met De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn mogen plaatsen. Hoe gaaf is dit! Heb jij een bepaald kunstwerk in gedachte? Kijk dan eens op Shutterstock. Hier zijn talloze afbeeldingen te vinden van hoge kwaliteit. De afbeelding moet minimaal 300 DPI zijn.

 

Kunst als pronkstuk van de keuken

 

 

Kunstwerk X Keukenglas

Glazen achterwand

Bij het kiezen voor een kunstwerk heb je de keuze uit een glazen of aluminium achterwand met fotoprint. Daarnaast kun je kiezen voor een matte of glanzende afwerking. Een glazen achterwand ziet er vaak wat chiquer uit. Door te kiezen voor een glanzende afwerking zie je de keuken achterwand met reflecties. Hierdoor oogt de ruimte groter. Bij het kiezen van een matte afwerking zijn er geen reflecties te zien.

 

Aluminium achterwand

Je kunt ook kiezen voor en aluminium achterwand met fotoprint. Aluminium ziet er wat rauwer en stoerder uit dan ene glazen achterwand. Als je dit graag terugziet in jouw keuken, kun je het best voor een aluminium wand gaan. Een aluminium keuken achterwand met fotoprint is ook beschikbaar met een glanzende of matte afwerking.

 

Kortom, kunst kan een geweldige manier zijn om je keuken te personaliseren en een sfeer van creativiteit en inspiratie te creëren. Overweeg dus zeker om een kunstwerk als keuken achterwand te laten maken.

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.