• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Rvs achterwand keuken

Een keukenblad kan van rvs gemaakt zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om de achterwand van je keuken in rvs uit te laten voeren. Veel mensen zien dit helemaal niet als mogelijkheid, maar een rvs achterwand keuken ziet er mooi uit en brengt diverse praktische voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn, lees je in dit artikel. Ook lees je in dit artikel wat de nadelen zijn van een rvs achterwand keuken, zodat je de voor- en nadelen goed tegen elkaar kunt afwegen. Wegen de voordelen niet op tegen de nadelen? Dan kun je hieronder ook lezen wat een goed alternatief is voor een rvs keuken achterwand.

Voordelen van een rvs achterwand keuken

Door een rvs achterwand voor in de keuken aan te schaffen, profiteer je van diverse aantrekkelijke voordelen. De belangrijkste voordelen van de rvs achterwand voor in de keuken, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

1. Je ziet geen vingerafdrukken op de achterwand van rvs

Een groot voordeel van een rvs achterwand in de keuken, is het feit dat je geen vingerafdrukken kunt zien op deze materiaalsoort. Dit betekent dat als de kinderen met vette vingers op de achterwand komen, je hier niets van zit. Sta jij regelmatig met een doekje te poetsen omdat je de vieze vingers op de achterwand van je keuken echt niet aan kunt zien? Dan is het aanschaffen van een achterwand van rvs de oplossing.

2. Je kunt de achterwand op maat laten maken

Een rvs achterwand voor in de keuken kan helemaal op maat gemaakt worden. Dit betekent niet alleen dat de achterwand in iedere mogelijke keuken past, maar ook dat je de afwerking van de wand helemaal zelf kunt kiezen. Erg handig als je specifieke eisen hebt voor de achterwand van jouw keuken en nergens een wandafwerking kunt zien die helemaal aan jouw strenge eisen voldoet.

3. Een rvs achterwand heeft een lange levensduur

Tot slot heeft een keuken achterwand van rvs een lange levensduur, wat betekent dat je lang plezier hebt van jouw investering in deze keuken achterwand. rvs is een sterke materiaalsoort, die erg krasbestendig is, niet roest en bovendien volledig hittebestendig is. Dit betekent dat de achterwand van je keuken wel tegen een stootje kan, niet kan beschadigen door contact met water en ook niet kan beschadigen door hete pannen op het aanrecht.

Ben je overtuigd van de voordelen van een rvs achterwand keuken en heb je besloten deze achterwand voor je eigen keuken aan te schaffen? Dan is er nog een groot voordeel van de rvs achterwand voor in de keuken, want na het aanschaffen van de rvs achterwand is de wand in een mum van tijd gemonteerd. Dit betekent dat je minder geld hoeft te steken in de professionele montage van de wand, aangezien er minder arbeidsuren in zitten dan bij een andere achterwand voor in de keuken.

Nadelen van een rvs achterwand keuken

Het aanschaffen van een rvs achterwand voor in de keuken brengt ook enkele nadelen met zich mee. De twee belangrijkste nadelen van de materiaalsoort rvs voor de keuken achterwand, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

1. De rvs achterwand is moeilijker te reinigen

Omdat een rvs achterwand geen voegen heeft, zou je denken dat deze achterwand gemakkelijker te reinigen is dan bijvoorbeeld een wand met tegeltjes. Door het ontbreken van de voegen heb je hier geen last van bij het poetsen, maar het reinigen van de achterwand is zeker niet eenvoudig. Bepaalde vlekken zijn namelijk maar moeilijk van rvs weg te poetsen en als je rvs verkeerd poetst, komen er door het poetsen ook allerlei vlekken bij. Ben je een perfectionist en kun je er echt niet tegen als er kleine vlekken op de achterwand van je keuken blijven zitten na het poetsen? Dan is de rvs achterwand misschien niet de beste keuze voor jouw keuken.

2. Op rvs kunnen gemakkelijk krassen komen

Een ander nadeel van de rvs achterwand, is dat deze materiaalsoort vrij gevoelig is voor krassen. Je ziet de krasjes op rvs niet goed, maar door de jaren heen kunnen er zo veel krassen op komen dat je de beschadigingen wel begint te zien. Ook als je zachtjes met een glas of een ander voorwerp tegen de achterwand aan komt, kan er al een krasje ontstaan. Erg vervelend, zeker als je net in de achterwand hebt geïnvesteerd en hier zo lang mogelijk zonder enige schade plezier van wil hebben.

Wel of geen rvs achterwand keuken?

Nu je de voordelen en de nadelen van een rvs achterwand in de keuken weet, kun je gemakkelijker beslissen of deze keuken achterwand wel of niet bij jou past. Vind je de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen en vind je een rvs achterwand voor de keuken erg mooi? Dan kun je in deze achterwand investering. Vind je de nadelen toch echt zwaarder wegen dan de voordelen van de rvs achterwand, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere materiaalsoort voor de wand in je nieuwe keuken of bekijk hier het alternatief voor rvs.

Donkergrijs metallic keuken achterwand RAL 9007