Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Achteraf betalen
Uitstekend! 556 beoordelingen
9,6

Houd jij van een industriële stijl in huis? Heb je deze stijl eventueel al terug laten komen in jouw overige interieur? Lees snel verder hoe je een keuken in industriële stijl kunt realiseren en combineren met Keukenglas!

 

De industriële stijl

Een industriële stijl kenmerkt zich door zijn stoere karakter. De uitstraling is robuust. Er wordt gespeelt met donkere kleuren en ruwe materialen zoals hout, beton, steen en staal. Waar andere stijlen nette, afgewerkte details hebben heeft de industriële stijl een rauw randje. Wanneer je naar het kleurenpalet kijkt valt het op dat er voornamelijk natuurlijke tinten worden gebruikt in de grote elementen. Dit creëert een samenhangend geheel. Omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van verschillende (natuurlijke) texturen die je bijvoorbeeld terug ziet in de eerder benoemde materialen, is het van belang om deze tinten samenhangend te kiezen zodat er geen overvloed aan texturen én kleuren ontstaat. Uiteraard kan er wel gespeeld worden met kleine interieuraccessoires in andere kleuren.

 

Moodboard stijl industrieel

 

Een industriële keuken

Grove elementen vind je vaak terug in een industriële inrichting. Zo zie je naast het gebruik van de genoemde materialen ook robuuste apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groot fornuis met mooie gaspitten, stoer! Een industriële keuken komt het beste tot zijn recht in een ruimtelijke plek. Waar je bij landelijke en moderne keukens net afgewerkte details vind, zie je in een industriële keuken ruwe randjes en (weloverwogen) oneffenheden.

 

Moodboard industriële keuken

 

Keukenglas in een industriële keuken

Hoe past Keukenglas in het industriële plaatje? Makkelijk! Keukenglas is erg veelzijdig en kan dus in elke keuken tot zijn recht komen.

Zowel een effen kleur in glans of mat afwerking kan een industriële keuken een mooie toevoeging bieden. Denk bijvoorbeeld aan een mat grijze of donkerrode tint op de achterwand. De matte afwerking zorgt voor rust in de keuken en brengt net wat meer textuur uitstraling met zich mee. Wil je net dat tintje meer luxe in de keuken brengen? Ga dan voor een lak afwerking en breng wat meer reflectie naar de keuken.

Toch liever een afbeelding? Ga dan voor een ruige foto of een print, bijvoorbeeld beton, hout of baksteen print!

 

Wil je graag meer achterwand inspiratie opdoen? Klik dan hier om ons gratis inspiratieboek te downloaden!

Volg ons ook op InstagramPinterest en Facebook en blijf altijd op de hoogte van trends, nieuwe projecten en leuke winacties 😊

 

Heb je nog vragen over Keukenglas? Mail ons naar [email protected] of bel naar 040-3030900. Interesse in een vrijblijvende offerte? Klik dan hier!