• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Stijl: de landelijke keuken

Is een landelijke sfeer helemaal jouw stijl? Lees snel verder hoe je deze stijl kunt uitvoeren, combineren en afmaken met Keukenglas!

 

De landelijke stijl

Een landelijke stijl kenmerkt zich door klassieke elementen, sierlijke details en vintage accenten. Deze stijl creëert warmte en een sfeervolle omgeving. Vaak komen veel bijzondere details en sierlijke decoratie te pas, denk hierbij aan lijsten op de kastjes en klassieke greepjes en knoppen. Ook zien we veel natuurlijke materialen, waaronder steen en hout, terug in deze stijl. Kleuren die worden gebruikt zijn vooral zachte kleuren, vooral in bruin tinten en verschillende tinten (gebroken) wit. Uiteraard kun je meer kleuraccenten toevoegen aan dit palet. Grijs, groen of blauw bijvoorbeeld!

 

Moodboard stijl de landelijke keuken

 

Een landelijke keuken

In de landelijke stijl kun je helemaal los gaan met de sierlijke, decoratieve elementen, maar wist jij dat deze stijl ook heel goed gecombineerd kan worden met moderne elementen? Zo kun je voor de gehele ruimte een landelijke stijl aannemen, maar voor de keukenkastjes kiezen voor moderne afwerkingen (zoals greeploze kastjes). Het is dus zeker ook mogelijk om met andere stijlelementen te spelen in combinatie met de klassieke, landelijke stijl. Veelal zien we landelijke toepassingen in kranen, de spoelbak en keukenapparatuur.

 

Moodboard 2 stijl de landelijke keuken

 

Alle keukens in de afbeeldingen op bovenstaande moodboards hebben een glazen achterwand. Een glazen achterwand is prachtig te combineren met de landelijke stijl. Het doet niet af aan de overige decoratieve elementen maar is daarnaast wel een echte blikvanger! Een duurzame en exclusieve oplossing voor jouw keuken achterwand 🙂

De algehele styling van een landelijke keuken kent veel verschillende elementen, zo zien we decoratieve accessoires die kunnen verwijzen naar het boerderijleven, maar ook vintage elementen zijn een populaire keuze binnen de landelijke stijl. Door middel van al deze elementen kun jij binnen deze stijl jouw eigen persoonlijke smaak naar voren laten komen.

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Stijl blog de landelijke keuken achterwand van Keukenglas