• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Stijl: De Scandinavische keuken

Houd jij van een Scandinavische stijl in huis? Heb je deze stijl eventueel al terug laten komen in jouw overige interieur? Lees snel verder hoe je rust in je keuken creëert door middel van de Scandinavische stijl te combineren met Keukenglas!

 

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door zijn zachte stijl en rustige uitstraling. De Scandinavische woonstijl is geïnspireerd op woningen uit Noorwegen, Zweden en Finland, de Scandinavische landen dus. Doordat de dagen in deze landen veelal kort zijn wordt er in deze woonstijl gebruik gemaakt van lichte pastelkleuren zoals verschillende tinten groen/blauw, wit en of grijs. Deze kleuren worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, wollen dekens en kussens en natuurlijke vloerkleden. Dit zorgt ervoor dat deze minimalistische stijl toch een erg warm en openhartig gevoel laat opkomen.

 

Een Scandinavische keuken

De rustige elementen van de Scandinavische stijl vindt je ook terug in de Scandinavische keuken. Er wordt veelal gebruik gemaakt van een houtlook in het keukenblad of keukenlades. De minimalistische afwerking van de stijl komt ook erg terug door de keukens zo strak mogelijk te houden: Geen gekke vormen, greeploze brede lades en een minimalistische kookplaat met daarin de afzuiging verwerkt.

 

Keukenglas in een Scandinavische keuken

Hoe past Keukenglas in het Scandinavische plaatje? Makkelijk! Keukenglas is erg veelzijdig en kan dus in elke keuken tot zijn recht komen. Door de strakke afwerking van de achterwanden past een glazenachterwand perfect bij de Scandinavische stijl. Vaak worden Scandinavische keukens gekoppeld met een glazen achterwand in lichte pastel kleuren. Ook zou je met een glazen achterwand een houtlook na kunnen bootsen door de opties van het printen op de wanden. Toch liever iets meer beleving in de keuken? ga dan voor een minimalistische (zelf) gemaakte foto.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

 

 

 

Scandinavische keuken