• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Schoonmaak tips voor in de keuken!

Het is niet altijd even leuk, maar schoonmaken moet soms gebeuren (en geef nou toe, zo’n schone keuken geeft toch wel een heerlijk gevoel!). Met Keukenglas heb je al een voorsprongetje, want ons glas is ontzettend gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden. We nemen je in dit artikel mee in tips om jouw keuken schoon te maken!

 

Keuken ontvetten

Een vette keuken kun je gemakkelijk schoonmaken met een beetje azijn. Vul een sprayfles met azijn of giet het azijn op een doekje, spuit of wrijf dit over het schoon te maken oppervlak en laat het vervolgens even intrekken. Na 5-10 minuten kun je de azijn verwijderen met een vochtige doek. Vind je de geur van azijn erg vervelend? Verdun deze dan met wat water en laat het wat langer intrekken.

Heb je geen azijn in huis? Gebruik dan baking soda! Deze kun je op een natte doek doen en het oppervlak schoonwrijven (gebruik nooit een schuurspons!). Daarna wrijf je het oppervlak weer schoon met een natte doek.

 

Keukenkastjes schoonmaken

Keukenkastjes worden snel vettig én stoffig op de bovenkant, vaak is dit er lastig af te halen. Hoe kun je dit makkelijk schoonmaken? Smeer wat verdunde wasverzachter op de bovenkant van de kastjes, de volgende keer haal je er een doekje overheen en voilà, het is schoon! Wil je nou een nog makkelijkere oplossing? Als je keukenkastjes hoog genoeg zijn en je er niet op kijkt, kun je er gewoon kranten of vershoudfolie op leggen. Daarop verzameld zich het stof en vuil, deze vervang je eens in de zoveel tijd. Makkelijker kan niet!

 

Keukenglas keuken schoonmaak tips & tricks

 

Aangebrande pan schoonmaken

Aangekoekte restjes in je pan die er niet uit willen? Wij hebben de tip. Doe water in de pan met wat waspoeder, even laten koken en klaar! De aangekoekte restjes laten zo los. Heb je nou geen waspoeder in huis? Gebruik dan soda met warm water en laat dit een nachtje staan, de volgende dag haal je de restjes er zo uit.

 

(Keuken)glas reinigen

Voor het schoonmaken van je glazen keuken achterwand kun je het beste onze Keukenglas glasreiniger gebruiken. Gebruik in ieder geval nooit schuursponsjes of polijstmiddelen, die kunnen het glas ernstig beschadigen. Heb je onze glasreiniger nou even niet bij de hand, dan kun je voor een snelle schoonmaakbeurt heet water en een microvezeldoekje gebruiken, dit werkt echter niet al het vuil weg en is een tijdelijke oplossing! Zorg ervoor dat je de keuken achterwand direct na het koken schoonmaakt. Hoe langer je namelijk wacht, hoe moeilijker etensresten, vet e.d. te verwijderen zijn.

Keukenglas glas reinigen

Onze glasreiniger is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Het heeft een ontvettende werking zonder gebruik te maken van alcohol of ammonia. Meer informatie over onze Keukenglas glasreiniger of interesse in het bestellen hiervan? Kijk dan even hier!

 

Keuken prinses, maar toch verbrand?

Honing bij de hand? Doe dit op de brandplek! Dit voorkomt blaren en littekens en geneest sneller. Heb je nou niks bij de hand? Het beste is om met lauw water te koelen en neem bij grotere brandwonden natuurlijk altijd contact op met je dokter!

 

Keuken tegels schoonmaken

Uhm.. keuken tegels? Dat kennen wij in Keukenglas land natuurlijk niet. nee hoor, grapje! Heb je toch nog keuken tegels in plaats van glas en zijn de tegels behoorlijk toe aan een schoonmaakbeurt? Maak een emmer met ammoniak, water en voor de geur wat citronella. Dit sopje krijgt als het goed is al het hardnekkige vuil weg! Ben je na dit artikel toch benieuwd geworden naar Keukenglas? Klik dan hier om ons gratis inspiratieboek te downloaden of een vrijblijvende offerte aan te vragen!

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Schoonmaak tips Keukenglas