• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Top 5 Kleuren keuken achterwanden

De afgelopen jaren hebben wij een grote diversiteit aan keukens in zowel Nederland als België voorzien van glazen keuken achterwanden. We komen in grote keukens, kleine keukens, moderne keukens, landelijke keukens, eenvoudige keukens, hippe keukens… eigenlijk in allerlei soort keukens. Elke keuken is anders en het is fantastisch om te zien dat je met een redelijk eenvoudige aanpassing als een glazen achterwand een keuken een compleet nieuwe look kunt geven.

In welke keuken we ook komen, door het plaatsen van een achterwand van glas verandert in 1 à 2 uurtjes een complete keuken, ongeacht welke kleur er gekozen wordt. Er zijn zoveel kleuren keuken achterwanden, dat eigenlijk alles mogelijk is.

Welke kleur achterwand?

Misschien overweeg je ook om een glazen keuken achterwand aan te schaffen, maar heb je nog geen idee van de kleur. Gelukkig hebben wij veel voorbeelden van glazen achterwanden in allerlei soorten keukens, zodat je inspiratie op kunt doen en een idee kunt krijgen van wat jij graag zou willen.

De keuze van de kleur van de achterwand is onder andere afhankelijk van je persoonlijke smaak, het effect dat je wilt creëren, de kleurstelling van je interieur en de kleur en inrichting van de rest van je keuken. Twijfel je toch nog? Geen probleem. Bij ons werk hoort ook dat we je adviseren in de kleurkeuze en dat doen we graag. Bij het inmeten van de achterwand nemen wij kleurmonsters mee, zodat je kunt bekijken welke kleur het beste in jouw keuken past.

Wat zijn de meest gekozen kleuren voor glazen keuken achterwanden?

Onze klanten kiezen voor de meest uiteenlopende kleuren. Van gewaagde, felle kleuren tot rustige, neutrale kleuren. Ook glazen achterwanden met een foto of afbeelding worden steeds vaker gekozen als keuken achterwand. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor LED verlichting boven of achter de glaswand. De meeste klanten kiezen echter nog altijd voor een glazen keuken achterwand in één kleur. De top 5 meest gekozen keuken achterwanden bij ons zijn:

1. Wittint in NCS kleur S 0500-N

Witte keuken achterwand NCS kleur S 0500-N

2. Wittint in NCS kleur S 0300-N

Witte keuken achterwand NCS kleur S 0300-N

3. Lichtgrijs metallic in RAL kleur 9006

Lichtgrijs metallic keuken achterwand RAL 9006

4. Donkergrijs metallic in RAL kleur 9007

Donkergrijs metallic keuken achterwand RAL 9007

5. Zandkleur/ magnolia in RAL kleur 9001

Magnolia keuken achterwand RAL 9001

Kleurechtheid

Alle kleuren zijn niet 100% kleurecht. Dat betekent dat de kleuren niet precies hetzelfde zijn als op de kleurenwaaier. Om de kleur wel zo kleurecht mogelijk te maken, maken wij gebruik van kristalglas. Kristalglas heeft bij lichte kleuren een kleurechtheid van 93%. Bij donkerdere kleuren is de kleurechtheid zelfs tot 97-99%.

Andere factoren die van invloed zijn op hoe de kleur er daadwerkelijk in jouw keuken uitziet, zijn natuurlijk ook de lichtinval en het gebruik van verlichting in je keuken. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Witte keukenwand NCS kleur S 0500-N