• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

De 7 voordelen van marmerprint op een glazen achterwand

Een glazen achterwand in marmerprint kent vele voordelen. Wij van Keukenglas vertellen je graag waarom!

Marmer, een luxe natuurproduct.

Marmer, wie kent het niet, een natuurproduct dat bestaat uit kalkzandsteen en een zeer luxe uitstraling heeft.
Het ontstaat in de aardkorst onder een combinatie van hoge druk en hoge temperaturen en de kenmerkende aderpatronen ontstaan door de onzuiverheden in het gesteente. Marmer wordt op veel plaatsen ter wereld gewonnen, Ons marmer uit Europa komt vooral uit de steengroeves van Italië. Elk marmer is weer anders, daarom zie je veel verschillende kleurstellingen.
Van wit tot grijs, maar marmer is er ook in zwart, roze, bruin, rood en zelfs groen!      Marmer kun je laten polijsten waardoor je een mooie hoogglans krijgt of je laat het zoeten. Daardoor ontstaat een meer natuurlijke uitstraling in een zijdeglans.

 

Waarom marmer op glas?

Marmer is een prachtig product, waarom zou je dan toch voor marmer op glas kiezen in plaats van het daadwerkelijke product?

Wij leggen je graag uit waarom glas beter is!

 

De 7 voordelen van een marmerprint op glas

1. Marmer is heel poreus, met name het oppervlak. Vocht kan daardoor makkelijk doordringen en het marmer beschadigen. Je zou het extra kunnen impregneren of extra laten polijsten. Twee heel kostbare opties.

Kies je voor een marmerprint op glas, dan heb je een oppervlakte dat uitstekend bestendig is tegen vocht! Even een vlek schoonmaken is zo gedaan, zonder dat je jouw print beschadigt!

2. Marmer is over het algemeen hittebestendig, maar directe hitte vindt marmer niet fijn. Het oppervlak kan daardoor beschadigen.

Glas daarentegen is, indien gehard, hittebestendig tot 230 graden Celsius! Kook gerust met gas, je glazen achterwand zal dit niet erg vinden.

3. Marmer is niet vlekbestendig. Vlekken zullen dus ook snel ontstaan, door bijvoorbeeld spatten van koken of zelfs vochtvlekken.

Glas is wel vlekbestendig en snel af te doen met een simpel vochtig doekje.

4. Alhoewel marmer hygiënisch is doordat het materiaal bijvoorbeeld homogener is dan graniet, glas zal altijd het meest hygiënisch zijn vanwege de oppervlakte dichtheid. 

5. Marmer is uniek. Is dat perse een nadeel? Nee, maar stel je ziet een patroon waar je helemaal verliefd op bent geworden, weet je dat je nooit exact dat patroon in je keuken krijgt. Elk marmer is anders.

Bij glas kun je gewenste patroon en zelfs kleurmarmer uitzoeken. 
Hierdoor weet je zeker dat dat wat je hebt uitgezocht ook in je keuken komt! Super fijn!

6. Marmer monteren is erg zwaar. Montage gebeurt vaak door vakmannen, maar zelfs dan is veel risico op beschadiging of scheurvorming door montage. Plus marmer monteren kost vakmannen veel tijd, doordat het goed moet worden afgesteld.

Glas is een stuk makkelijker te monteren en kost minder tijd om te plaatsen. Zeker omdat glas vantevoren wordt ingemeten. Het plaatsen kost minder dan 2 uur!

7. Marmer is erg prijzig in tegenstelling tot glas. Per strekkende meter moet je rekening houden met een prijs vanaf €250,- (excl. vervoers- en montagekosten).

 

Marmerlook in je keuken

Nog niet overtuigd van de voordelen? We laten je graag zien hoe een marmerlook keuken eruit kan zien!

Marmer keukenglas

Marmer keukenglas

Marmer keukenglas

Marmer keukenglas

Geïnteresseerd in een marmerprint voor in je keuken?

Neem dan contact met ons op via [email protected]

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Marmerprint op Keukenglas