• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Zo komt de prijs van een glazen keuken achterwand tot stand

Een glazen keuken achterwand is een veelvoorkomende toevoeging aan een keuken. Dat is ook niet gek gezien alle voordelen die een keuken achterwand met zich meebrengt. Het is een functionele en visuele toevoeging aan de keuken. Een glazen achterwand is namelijk eenvoudig schoon te maken, is hitte bestendig en volledig personaliseerbaar  naar jouw wensen en behoeften, denk hierbij aan verschillende soorten afwerkingen, kleuren of fotoprints. Een vraag die we vaak krijgen van onze klanten is wat nou de kosten van een achterwand zijn en hoe deze kosten tot stand komen. In deze blog gaan we in op hoe de keuken glas achterwand prijs tot stad komt door middel van 5 verschillende factoren.

Prijs keuken achterwand

1. Afmetingen en Aantal Platen

Een van de eerste zaken die de prijs van je keuken achterwand beïnvloeden, is de grootte van de glazen keuken achterwand en het aantal platen dat nodig is om deze te bedekken. Grotere achterwanden of meer platen zullen natuurlijk meer materiaal nodig hebben, dit zal er voor zorgen dat de kosten hoger zullen zijn. Bij Keukenglas leveren we onze glazen keuken achterwanden aan een stuk tot een formaat van maar liefst 390cm. Bij de meeste gevallen kunnen we dus de gehele achterwand in een geheel plaatsen

2. Kleur of Print

De keuze van kleur of print speelt ook een rol in de prijs. Standard kleuren die in massa worden geproduceerd zijn goedkoper dan specifieke kleuren. Bij keukenglas leveren we ook keuken achterwanden met een fotoprint. De kosten voor een fotoprint achterwand zullen ook hoger zijn dan de kosten voor een effe kleur. Afhankelijk van het formaat zal een gemiddelde achterwand in een effen kleur rond de €1.000,- kosten en een glazen achterwand met fotoprint €1.300,- (prijzen ex btw).

3. Aantal Strekkende Meters Slijpwerk

Als je speciale uitsparingen of vormen nodig hebt in je keuken achterwand, zoals rondom kastjes of vormen in de muur zal dit extra slijpwerk vereisen. Het aantal strekkende meters slijpwerk kan de kosten van je achterwand beïnvloeden.

4. Aantal Stopcontacten

Het aantal stopcontacten in je keuken kan ook van invloed zijn op de kosten. Meer stopcontacten betekenen meer uitsparingen die moeten worden gemaakt, wat in houdt dat we extra arbeidsuren en materiaalkosten zullen moeten investeren in jouw gepersonaliseerde keuken achterwand.

5. Woonplaats van de Klant

Wanneer we erg ver zullen moeten reizen om de gepersonaliseerde glazen keuken achterwand te komen plaatsen kost het ons meer tijd om het werk af te ronden. Daarom is de woonplaats van de klant ook van invloed op de totale kosten van de keuken achterwand.

Keuken glas achterwand prijs

Elke prijsaanvraag voor een keuken achterwand is uniek, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het plannen van je keukenproject. Door rekening te houden met de afmetingen, kleur, slijpwerk, stopcontacten, ondergrond en locatie, kun je een beter beeld krijgen van wat je kunt verwachten qua kosten voor jouw keuken achterwand. Ben je benieuwd wat de keuken glas achterwand prijs voor jouw situatie zal zijn? Vraag dan een offerte aan via het offerteformulier. Meer specifieke prijzen bekijken van verschillende keuken achterwand mogelijkheden? Bekijk dan onze pagina met de verschillende prijsvoorbeelden 

 

keuken glas achterwand prijs