• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Betekenis kleuren interieur

Iedere kleur heeft zo zijn eigen betekenis. Niet officieel zoals in een woordenboek staat, maar simpelweg omdat iedere kleur met bepaalde gevoelens en met een bepaalde sfeer geassocieerd wordt. Omdat iedere kleur een eigen betekenis heeft, is het belangrijk om goed na te denken over de perfecte kleur voor jouw interieur. Wij helpen je graag een handje om de perfecte kleur voor je inrichting te kiezen door de betekenis van iedere kleur op deze pagina te beschrijven.

Betekenis kleur rood

Rood is een warme kleur, die over het algemeen geassocieerd wordt met passie, romantiek en liefde. Ook is het een opvallende kleur, die door sommige mensen met onrust geassocieerd wordt. Daarom is het doorgaans geen kleur die je in het hele interieur verwerkt, maar die je in kleine accessoires doorvoert in je inrichting. Subtiel, maar toch aanwezig.

rode glazen keuken achterwand

Betekenis kleur blauw

Blauw is een hele rustige kleur, die geassocieerd wordt met gevoelens van betrouwbaarheid, veiligheid en professionaliteit. Omdat de kleur met professionaliteit geassocieerd wordt, hebben veel grote bedrijven de kleur blauw in hun huisstijl verwerkt. Professionaliteit is misschien niet iets wat je met jouw interieur uit wil stralen, maar de gevoelens betrouwbaarheid en veiligheid wel. Daarom is de kleur blauw een prima kleur voor jouw interieur.

Blauwe keuken achterwand van glas Venlo

Betekenis kleur geel

Geel is een hippe kleur, die over het algemeen geassocieerd wordt met vernieuwing en frisheid. Vind jij het belangrijk dat jouw interieur uitstraalt dat je trendy, hip en vernieuwend bent? Dan verwerk je deze kleur in je interieur. Vind je de kleur iets te opvallend, dan schaf je enkele accessoires in de kleur geel aan.

kanariegele-glazen-keukenwand-in-nuenen-1

Betekenis kleur groen

Groen wordt geassocieerd met de natuur, duurzaamheid en rust. Daarnaast is het een hele hippe kleur voor in het interieur, net zoals de kleur geel. Wil je jouw inrichting een natuurlijke uitstraling geven en wil je een trendy kleur voor jouw interieur? Dan is de kleur groen een prima keuze. Je bent net zo hip en vernieuwend als mensen met de kleur geel in het interieur, maar je inrichting is net iets rustiger en subtieler.

Groene keuken achterwand Escharen

Betekenis kleur wit

De kleur wit wordt geassocieerd met hygiëne en moderniteit. Daarnaast is het een hele rustige kleur, die zelfs de meest drukke ruimtes nog een flinke portie rust kan geven. Het is een besmettelijke kleur en dus niet altijd even praktisch, maar de kleur wit geeft wel echt een statement aan je inrichting. Zeker als bijna alles wit is in het interieur, laat de kleur wit echt een duidelijke indruk achter.

Witte glazen achterwand

Betekenis kleur zwart

De kleur zwart wordt door sommige mensen niet eens als een kleur gezien, maar op het gebied van het interieur heeft deze kleur juist hele positieve associaties. Zo wordt de kleur zwart geassocieerd met luxe en moderniteit, zeker als je de kleur goed weet te combineren met wat lichtere kleuren. De kleur zwart kan niet in ieder interieur, maar in grote en lichte ruimtes is de kleur een hele goede keuze.

Zwarte keuken achterwand Ninove

Betekenis kleur oranje

Net zoals geel, wordt de kleur oranje geassocieerd met vernieuwing en frisheid. Daarnaast wordt de kleur oranje in het interieur vaak geassocieerd met de jaren 70, aangezien veel meubels en woonaccessoires in de jaren 70 in het oranje werden uitgevoerd. Hierdoor kan de kleur ook een wat vintage uitstraling hebben, zeker als het oranje meubelstuk wat ouder is. Het is een kleur waar je veel mee kunt en die je goed kunt combineren met andere kleuren in het interieur.

glazen keuken achterwand oranje

Kleuradvies keuken

Wil je een nieuwe keuken achterwand aanschaffen, maar heb je na het lezen van bovenstaande kleurbetekenissen eigenlijk geen idee welke kleur jouw nieuwe keuken achterwand moet krijgen? Dan kun je Keukenglas.nl raadplegen voor een kleuradvies voor de keuken achterwand. We laten je ook zien welke kleuren het beste bij de ruimte van jouw keuken en de rest van je interieur passen. Voor advies kun je contact opnemen via [email protected] of via 040-3030900.

rode glazen keuken achterwand