• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Een keuken achterwand van tegels

Ben jij opzoek naar een keuken achterwand van tegels of heb je nog je twijfels? Wij vertellen je graag de mogelijkheden van een achterwand keuken met tegels en waar je rekening mee moet houden als je voor een tegel keuken achterwand wil gaan.

 

De tegel keuken achterwand

Tegenwoordig kunnen tegels overal geplaatst worden. Als vloer, keukenblad of wandtegels als achterwand in de keuken of badkamer, noem het maar op. Het is een essentieel element die ervoor kan zorgen dat jouw ruimte het maakt of breekt, daarom is het erg belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn enorm veel tegels waar je uit kan kiezen, van een natuursteen als marmer, betonlook of keramieke tegels met printen als mozaïek, vissengraat, hexagon, schubben, ruitjes, ga zo maar door. Het belangrijkste is dat de tegels die gebruikt worden als keuken achterwand hittebestendig en makkelijk zijn schoon te maken, naast dat ze er leuk uit zien natuurlijk. Maar tegels makkelijk schoon houden is nog niet altijd zo gemakkelijk…

 

Nadelen achterwand keuken tegels

Het nadeel van tegels als natuursteen is dat deze tegels lastiger schoon te maken zijn en vuil en vet sneller intrekt of blijft plakken. Zo kan bijvoorbeeld marmer verkleuren door etensresten. Ze mogen ook niet zomaar met ieder reinigingsmiddel schoongemaakt worden. Een ander nadeel is dat er tussen tegels vaak voegen zitten, omdat je vaak niet 1 grote tegel als keuken achterwand hebt. Vet en andere vuilresten kunnen tussen deze voegen komen te zitten en vaak is dit er niet meer helemaal uit te krijgen. Daar gaan je mooie tegeltjes dan. Maar Keukenglas heeft hier een oplossing voor!

tegels keuken achterwand voorbeeld

Tegels bij Keukenglas

Bij Keukenglas zijn we gespecialiseerd in glazen en aluminium keuken achterwanden. Toch kunnen wij jou voorzien van jouw favoriete tegels als achterwand in de keuken. Keukenglas biedt namelijk de mogelijkheid om een foto te printen op jouw glazen keuken achterwand. Zo verandert een glazen keuken achterwand alsnog in een tegel keuken achterwand. We hebben dit al vaak genoeg gedaan. Zowel met een marmer print als een andere tegelprint. Je kan zowel kiezen voor een glanzende als matte afwerking.

 

Het verschil? Je hoeft niet bang te zijn dat je vet en vuilresten niet weg te krijgen zijn. De glazen achterwanden van Keukenglas zijn super eenvoudig te reinigen, zonder dat er strepen of vetresten op blijven zitten. Zo kun jij dus echt genieten van een tegel keuken achterwand.

 

Zie onderstaande voorbeelden die wij al eerder hebben geplaatst. Het verschil is bijna niet te zien toch?!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Als je wel wat hulp kan gebruiken bij het opdoen van inspiratie voor jouw keuken achterwand zijn we er ook voor je!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.