• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Breng de natuur naar de keuken met een groene keuken achterwand

 

Fan van natuur en de buiten wereld? breng dan het buitenleven naar jouw keuken! Ontdek hoe je met eenvoudige en creatieve methoden de natuur in huis haalt en tegelijkertijd jouw keuken transformeert tot een groene oase van rust en frisheid. Van verschillende soorten planten tot natuurlijke materialen en slim gebruik van daglicht, in deze blog brengen we je inspirerende ideeën om jouw keuken om te toveren tot een groen paradijs. Ontdek ook hoe Keukenglas met zijn innovatieve achterwanden jouw keuken kan verheffen met prachtige groene landschappen en geweldige designs op een groene achterwand keuken. Laat je inspireren en maak van jouw keuken een plek waar groen leven tot bloei komt!

Go Green

Het toevoegen van groen en natuur in de keuken kan een geweldige manier zijn om de ruimte te verlevendigen en de gezondheid te verbeteren. Hier zijn enkele manieren om de natuur en groen naar de keuken te halen:

1. Planten in de keuken

Planten zijn een belangerijk onderdeel van het creëren van een levendige en uitnodigende keukenomgeving. Door te kiezen voor een diversiteit aan groene kamerplanten voeg je niet alleen een vleugje natuurlijke schoonheid toe, maar verrijk je ook de luchtkwaliteit in huis. Overweeg om een weelderige groene muur te creëren met klimop planten, waardoor je keuken een prachtig en rustgevend natuurlijk decor krijgt. Daarnaast zijn hangplanten een geweldige optie om extra groen in je keuken te brengen, zelfs als je beperkte ruimte hebt. Naast hun esthetische waarde dragen planten ook bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit door het absorberen van schadelijke stoffen en het afgeven van zuurstof, waardoor een gezondere en meer uitnodigende omgeving ontstaat waarin je met plezier kookt en verblijft.

 

2. Gebruik natuurlijke materialen

Denk aan houten meubels, jute tapijten en wollen kussens. Tevens passend binnen de Bohemian stijl. Deze materialen zijn duurzaam en geven een warme en gezellige sfeer aan de ruimte. Bovendien worden ze vaak op een duurzame manier geproduceerd, wat bijdraagt aan een groenere planeet. De keuken wordt letterlijk groen.

 

3. Maak gebruik van daglicht

Gebruik maken van natuurlijk daglicht in de keuken is niet alleen een praktische overweging, maar ook een manier om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Door ramen en deuren te openen wanneer het weer het toelaat, en te investeren in grote ramen kun je jouw keuken overspoelen met natuurlijk licht. Dit heeft niet alleen een positief effect op je humeur, maar het helpt ook om de energiekosten te verlagen. Bovendien draagt voldoende daglicht bij aan een gezonde leefomgeving, omdat het de groei van schimmels en bacteriën kan verminderen en helpt om de ruimte te ventileren. Kortom, door slim gebruik te maken van daglicht, transformeer je jouw keuken tot een heldere en levendige ruimte waarin het heerlijk vertoeven is.

 

4. Gebruik groen in de decoratie

Gebruik groen in de decoratie, zoals groene accessoires, groene kleuren op de muur, groene gordijnen of zelfs een keuken achterwand met groen. Dit geeft de keuken een natuurlijke en gezellige sfeer.

Door bovenstaande tips te volgen, kun je de natuur en groen naar de keuken halen, waardoor de ruimte niet alleen mooier wordt, maar ook gezonder en milieuvriendelijker. Hierdoor zal de keuken een plek worden waar je graag verblijft, kookt en eet.

 

5. Go Green – een groene achterwand keuken van Keukenglas

Bij Keukenglas zijn we gespecialiseerd in keuken achterwanden. Hierdoor kunnen we iedere print of kleur in jouw keuken voorzien. Wil je groen écht in huis halen? Kies dan voor een groen landschap of een heerlijk bos om op uit te kijken. Je kunt ervoor kiezen om deze te bedrukken op een glazen achterwand. Dit geeft een luxe uitstraling en kan afgewerkt worden in zowel mat als glans. Wil je een iets stoerdere uitstraling? Kies dan voor een aluminium achterwand. De varianten zijn te voorzien van elke afbeelding of motief. Keukenglas kan iedere wens waarmaken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Groene achterwand keuken