• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Keuken achterwand & bovenkastjes

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken is de keuze tussen bovenkastjes of een open design zonder bovenkastjes een belangrijke overweging. Beide opties hebben hun eigen unieke uitstraling en functionaliteit. Bij het installeren van een keuken achterwand is het essentieel om rekening te houden met deze keuze. Een keuken achterwand voor een keuken met en zonder bovenkastjes is verschillend. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden voor keuken achterwanden en hoe ze een perfecte aanvulling kunnen zijn op zowel keukens met bovenkastjes als keukens zonder bovenkastjes.

 

Keuken achterwand voor keuken met bovenkastjes

Voor keukens met bovenkastjes is het mogelijk om een keuken achterwand te plaatsen die perfect tussen de bovenkastjes past. De maat ligt dus al vast: hij moet er precies tussenpassen. Dit wordt door onze monteurs ingemeten. Soms kan dit alsnog een rechte wand zijn zonder uitsparingen (behalve voor evt. stopcontacten), zie het eerste voorbeeld. Maar het kan ook zo zijn dat de wand om de kastjes heen moet worden gebouwd. Dit zie je op het tweede voorbeeld. Door uitsparingen in de achterwand te creëren, wordt een naadloze integratie bereikt. Hierdoor ontstaat er een strakke en samenhangende uitstraling in de keuken.

 

Rechte wand icm bovenkastjes

 

Keuken achterwand voor een keuken met bovenkastjes

Wand met uitsparingen icm bovenkastjes en afzuigkap

 

Keuken achterwand voor keuken zonder bovenkastjes

In een keuken zonder bovenkastjes heb je meer vrijheid. Zo kun je hier kiezen wat voor hoogte je graag zou willen, omdat hier geen bovenkastjes zijn waar je rekening mee moet houden. Het biedt daarom de mogelijkheid om een groot, recht stuk te creëren dat de muur achter het aanrechtblad bedekt. Hierdoor ontstaat er een strak en minimalistisch uiterlijk. Hieronder zie je 3 voorbeelden met verschillende hoogtes.

 

Lage achterwand zonder bovenkastjes

 

Keuken zonder bovenkastjes

Achterwand zonder bovenkastjes. Dit is de meest gekozen hoogte.

 

Geheel bedekte achterwand zonder bovenkastjes

 

Ongeacht of je kiest voor een keuken met bovenkastjes of een keuken zonder bovenkastjes, een keuken achterwand is een waardevolle toevoeging aan het ontwerp. Het biedt bescherming, stijl en de mogelijkheid om jouw keuken een persoonlijk tintje te geven. Een keuken achterwand met fotoprint maakt jouw keuken nog persoonlijker.

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Cookie voorkeuren