• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Zomerse keuken: accessoires en kleuren

De zomer is de perfecte tijd om je keuken een frisse en zomerse make-over te geven. Met de juiste accessoires en kleuren kun je een zomerse sfeer creëren en je keuken transformeren tot een vrolijke en uitnodigende ruimte. In deze blog delen we enkele tips en ideeën om je op weg te helpen naar een zomerse keuken.

 

1. Kleuren die de zomer vangen

Breng de zomer vibes in je keuken door te kiezen voor kleuren die de zomer vangen. Denk aan heldere en levendige kleuren zoals zonnig geel, fris aqua blauw, vrolijk oranje en speels roze. Deze kleuren brengen een gevoel van vrolijkheid en energie in de ruimte. Je kunt ze toepassen op muren, keukenaccessoires en textiel, zoals placemats en keukendoeken. Door kleur toe te voegen, creëer je direct een zomerse uitstraling.

 

Zomerse keuken geel mediterraans

 

2. Zomerse keuken accessoires

Voeg kleurrijke keukenaccessoires toe om een vrolijke, zomersfeer te creëren. Denk aan kleurrijke fruitschalen, tropische prints op placemats en servetten, en decoratieve items zoals schelpen of zeesterren. Je kunt ook verse bloemen of planten toevoegen om een natuurlijke en warme uitstraling te geven. Of kijk eens naar een keuken achterwand met een natuurprint. Kies accessoires die passen bij je persoonlijke stijl en die de zomerse sfeer versterken.

Keukenaccessoires kussens kleuren zomer

 

 

3. Verfrissende kleurencombinaties

Experimenteer met verfrissende kleurencombinaties om je keuken een zomerse uitstraling te geven. Combineer bijvoorbeeld zacht groen met helder wit voor een frisse en luchtige look. Of ga voor een combinatie van aqua blauw en zonnig geel voor een levendige en energieke sfeer. Door de juiste kleurencombinaties te kiezen, creëer je een zomers gevoel in je keuken.

Zomerse keuken kleurencombinatie

 

 

4. Natuurlijke materialen en texturen voor zomerse keuken

Gebruik natuurlijke materialen en texturen om je keuken een zomerse uitstraling te geven. Denk aan houten accessoires, zoals snijplanken of keukengerei, die een warm en organisch element toevoegen. Ook rietmanden, bamboe placemats of linnen tafelkleden passen goed bij een zomerse look. Deze materialen en texturen brengen een natuurlijke en ontspannen sfeer in je keuken. Het gebruik van natuurlijke materialen past ook goed binnen de Scandinavische stijl.

Zomerse keuken rotan

 

 

5. Licht en luchtig

Een zomerse keuken voelt licht en luchtig aan. Kies daarom voor raambekleding die veel natuurlijk licht binnenlaat, zoals lichte gordijnen of jaloezieën. Laat de ramen openstaan om een briesje binnen te laten en zorg voor voldoende ventilatie. Vermijd te veel decoraties of accessoires die de ruimte druk kunnen maken. Een minimalistische en opgeruimde keuken zorgt voor een ontspannen zomerse sfeer.

Lichtinval kitchen

 

 

Met deze tips kun je je keuken omtoveren tot een zomerse oase waar je met plezier kookt en geniet van de zonnige dagen. Laat je inspireren door kleuren, accessoires en natuurlijke elementen die de sfeer in je keuken versterken. Geniet van het creëren van je eigen kleurrijke keuken!

 

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Cookie voorkeuren