• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

5 tips om unieke inspiratie op te doen voor een keuken achterwand

Wil jij je keuken achterwand gaan vernieuwen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In deze blog kom je erachter wat de mogelijkheden zijn en krijg je 5 tips voor het opdoen van inspiratie voor jouw keuken achterwand. Een keukenachterwand is namelijk niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk element dat de algehele uitstraling van je keuken kan veranderen. Of je nu op zoek bent naar een opvallende achterwand om je keuken tot leven te brengen of juist iets subtiels om de ruimte tot een geheel te maken, er zijn talloze ideeën om uit te kiezen. In deze blog zullen we enkele van de meest inspirerende opties verkennen om je te helpen de perfecte achterwand voor jouw keuken te vinden.

 

Inspiratie voor jouw keuken achterwand

Een keuken achterwand is dus meer dan alleen een functioneel element, het is een kans om je persoonlijke stijl en smaak toe te voegen aan een van de belangrijkste ruimtes in jouw huis. Door de talloze verschillende mogelijkheden in keuken achterwanden is er altijd een stijl die jou aanspreekt namelijk:

1.      Glazen keuken achterwanden

Een glazen keuken achterwand is een originele en duurzame manier om je keuken een strakke en luxueuze uitstraling te geven. De glazen achterwanden zijn volledig te personaliseren en te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Keukenglas levert glazen keuken achterwanden in 30.000 verschillende kleuren, persoonlijke foto prints en verschillende soorten afwerkingen. Een voordeel van de persoonlijke prints is dat je een print van tegels op jouw keuken achterwand kan laten drukken en zo kan profiteren van de voordelen van een keuken achterwand met de ultrastraling van tegels!

Keuken achterwand inspiratie Aluminium glas print

2.      Aluminium keuken achterwanden

Houd je meer van een stoere industriële uitstraling in jouw keuken? Dan is een aluminium keuken achterwand de ideale oplossing! Deze achterwanden hebben door de matte afwerking namelijk een grovere uitstraling dan in vergelijking met de glazen keuken achterwanden. Keukenglas levert aluminium keuken achterwanden in talloze verschillende RAL kleuren en persoonlijke fotoprints. Zo kan je altijd een achterwand creëren die perfect bij de uitstraling van jouw keuken past.

Keuken achterwand inspiratie Aluminium glas print

3.      Magnetische keuken achterwanden

Wil jij buiten de vele voordelen van een keuken achterwand nog meer functionaliteit toevoegen? Dan is ons nieuwste product perfect voor jou! Onze magnetische achterwanden zijn gemaakt van staal en hebben een soortgelijke uitstraling als de aluminium achterwanden. Het grote verschil zijn de magnetische accessoires die je op elke positie aan de achterwand kan bevestigen. Denk hierbij aan een plankje, messenhouder of een coffiecup houder. De magnetische achterwanden zijn te beschikbaar in talloze verschillende RAL kleuren kortom! De perfecte optie om jouw keuken nog meer looks en functionaliteit te geven. Kom er achter wat er nog meer mogelijk is met onze magnetische achterwanden in een andere blog!

Keuken achterwand inspiratie magnetisch staal

 

De 5 tips voor het opdoen van keuken achterwand inspiratie

Nu je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden in keuken achterwanden is het belangrijk dat je genoeg inspiratie gaat op doen om zo de ideale keuken achterwand voor jouw woning te vinden, hieronder geven we je 5 tips voor het opdoen van keuken achterwand inspiratie:

 

1.      Pinterest

Ben jij al bekend met Pinterest? Dit is namelijk een erg handig platform voor het opdoen van inspiratie rondom woningtrends. Open Pinterest op jouw desktop of mobiel en zoek simpelweg naar keukenachterwanden. Vervolgens zullen er talloze verschillende voorbeelden tevoorschijn komen waar je inspiratie voor jouw keuken achterwand uit kan halen!

2.      Keukenglas voorbeelden

Als nummer 1 in keukenachterwanden in zowel Nederland en België hebben wij als Keukenglas al duizenden achterwanden mogen plaatsen. De mooiste resultaten hiervan worden weergegeven bij het inspiratie deel op onze website. Filter hier de categorie waar je inspiratie voor wil zien en bekijk onze talloze projecten van tevreden klanten.

3.      Inspiratieboek

Wat zou het fijn zijn als er een plek was waar verschillende woonstijlen, trends, keuken achterwand mogelijkheden en voorbeelden bij elkaar komen! Gelukkig hebben wij deze plek voor jouw ontwikkeld namelijk ons Keukenglas inspiratiemagazine. Een online magazine dat gratis te downloaden is  en bomvol staat met inspiratie voor jouw ideale keuken achterwand.

Keuken achterwand inspiratieboek

4.      Keukendealers

Bekijk jij liever de keuken achterwanden in real life? Bezoek dan verschillende keuken dealers waar onze keuken achterwanden te vinden zijn. Zo kan je direct ervaren wat een keuken achterwand kan doen met de uitstraling van een keuken.

5.      Persoonlijk contact

Inspiratie opgedaan en persoonlijk contact nodig om de mogelijkheden voor jouw keuken achterwand door te nemen? Neem dan telefonisch contact op met een van onze keuken achterwand specialisten.

 

Het opdoen van keuken achterwand inspiratie

Het opdoen van inspiratie voor je keuken achterwand is een essentiële stap in het creëren van een keuken die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Door verschillende bronnen te verkennen en creatieve ideeën te ontdekken, kun je een achterwand kiezen die perfect past bij je persoonlijke stijl en de algehele beleving van je keuken verbetert. Gebruik de 5 tips en suggesties in deze blogpost om je zoektocht naar inspiratie te starten en een keuken achterwand te vinden die je jarenlang plezier zal brengen.

 

 

Inspiratie keuken achterwand
Cookie voorkeuren