• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

RVS Keuken achterwand

Glas kan heel mooi gecombineerd worden met een rvs keuken achterwand. Roestvrijstaal is al jaren een populair materiaal in keukens. RVS is mooi om te zien, hittebestendig en duurzaam.

RVS Keuken achterwand gecombineerd met glas

Een mooie combinatie is het plaatsen van rvs achter het fornuis en daaraan grenzend het overige deel van de achterwand van glas te maken.

Voordeel van deze combinatie is dat het glas dan niet gehard hoeft te zijn (dit hoeft alleen als glas ook achter de kookplaat geplaatst wordt). Hierdoor is een rvs keuken achterwand een iets goedkopere oplossing dan alleen een glazen keuken achterwand.

Het nadeel van een rvs keuken achterwand is dat rvs over het algemeen iets meer onderhoud vraagt. Op een rvs achterwand zie je snel vlekken die wat lastiger weg te poetsen zijn (vochtdruppels en vetvlekken). Deze kun je echter met een speciale rvs reiniger goed schoonmaken. Gebruik voor het schoonmaken in ieder geval nooit schuurmiddelen of staalwol. Deze kunnen krassen veroorzaken. Meer info over het onderhoud van rvs.

RVS achterwand op maat

Bij ons kun je een rvs achterwand op maat laten maken en dit combineren met glas. Lekker makkelijk, alles bij een leverancier! Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact opnemen of het offerteformulier invullen. (Graag vermelden dat het een rvs keuken achterwand betreft).

RVS uitstraling op glas

Een andere mogelijkheid is te kiezen voor een glazen achterwand in een grijze metallic kleur die een rvs look heeft. Je hebt dan de uitstraling van rvs, maar het gemak van glas. Een glazen achterwand is veel makkelijker schoon te maken en te houden dan een rvs achterwand!

Terug naar FAQ