• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Welke kleur glas is allemaal mogelijk als achterwand in mijn keuken?

In welke kleur glas je je achterwand ook wilt: nagenoeg alle kleuren zijn mogelijk, tot wel 30.000 kleuren! RAL-kleuren, NCS-kleuren, alles is mogelijk!

De kleurkeuze is heel persoonlijk, al kiezen de meeste mensen voor wittinten. Het voordeel van een neutrale kleur is dat het een tijdloze uitstraling heeft, terwijl bijvoorbeeld een knalkleur een heel bijzonder effect in je keuken kan creeeren! Wij zijn gespecialiseerd in kleurstyling en adviseren je graag over welke kleur glas het beste in je keuken past!

groene keuken achterwand

Verschillende kleuren, verschillende gevoelens

Er zijn veel verschillende kleuren die allen een ander gevoel bij ons oproepen. Daarnaast zijn kleuren echter ook persoonlijk. De ene kleur roept bij de ene persoon een gevoel op dat een ander persoon niet ervaart. In ieder geval beïnvloeden kleuren onze stemming. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Elke kleur heeft dus een andere betekenis en invloed. Hieronder zal aangegeven worden wat de algemene invloed van specifieke kleuren op onze stemming is. Het is echter maar een richtlijn. Hoe intenser de kleur hoe uitgesprokener de invloed op de stemming meestal is.

Rood

Rood is een kleur met een grote aantrekkingskracht. Veel mensen zijn erg gevoelig voor de kleur rood. Je kan wel zeggen dat de rood het meeste effect heeft op de mens. Rood fungeert als signaalkleur (stoplichten, waarschuwingsborden, bloed, vuur, rode giftige besjes). De kleur rood werkt bloeddrukverhogend. Ook is rood hartslagverhogend en zorgt ervoor dat de adrenaline gaat stromen. Rood is daarom ook niet voor niets de kleur van liefde en passie.

Rood staat voor: passie, liefde, hartstocht, verlangen, warmte, energie, vrolijkheid, risico, agressie, strijdlust, vasthoudendheid, snelheid.

Blauw

Blauw geeft een gevoel van rust, ruimte en oneindigheid. De kleur blauw werkt ontspannend en kalmerend, maar ook regulerend en verkoelend. Blauw kent verschillende nuances. De donkere variant kan heel mooi zijn, maar ook een beklemmend gevoel geven. Terwijl de lichtere variant juist meer ruimte geeft.

Blauw staat voor: welvaart, status, macht, waarheid, wijsheid, rust, puur, onschuld, trouw, vriendschap, goddelijkheid, oneindigheid, formeel, koel, toewijding.

Geel

Geel bevat het meeste licht van alle kleuren. De kleur geel wordt niet voor niets geassocieerd met de zon. Het is een opvallende kleur. Geel activeert de hersenen en zet aan tot waakzaamheid. Geel is een goede kleur tegen neerslachtigheid.

Geel staat voor: licht, leven, creativiteit, fantasie, wijsheid, intelligentie, waarschuwing, jaloezie, nieuwsgierigheid, humor, energie, vrolijkheid.

Terug naar FAQ