• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Creëer rvs look met metallic glas als keuken achterwand

Een rvs achterwand in de keuken is nog steeds vrij populair, vooral in moderne en industriële keukens. Roestvrijstaal is een mooi product. Bovendien is rvs duurzaam en hittebestendig, wat natuurlijk van belang is als je dit materiaal wilt gebruiken als achterwand voor je keuken.

Een nadeel van rvs is de gevoeligheid voor krassen en vingerafdrukken, maar ook het onderhoud. Het onderhouden van rvs is redelijk intensief. Vaak blijf je strepen zien en na verloop van tijd ontkom je meestal niet aan krassen in het rvs.

Kortom: Rvs is dus mooi als achterwand voor je keuken, maar er zitten wel wat nadelen aan. Daarom willen wij graag een alternatief voor een rvs keuken achterwand onder de aandacht brengen, namelijk glazen achterwanden in een metallic grijstint. Je hebt dan een rvs look, zonder de nadelen van rvs!

Glazen keuken achterwand in metallic kleur

Een rvs look is na te bootsen met metallic glas. Dit glas wordt speciaal gehard, zodat het hittebestendig is en wel 5x sterker dan gewoon glas. Bekijk voorbeelden van keuken achterwanden in metallic kleur.

Voordelen metallic glazen achterwand

De voordelen van een metallic glazen achterwand ten opzichte van een rvs keuken achterwand zijn:

  • Glas is makkelijk schoon te maken.
  • Glas heeft een mooie glans, waardoor je keuken visueel groter lijkt.
  • Gehard glas is niet krasgevoelig.
  • Alle kleuren glas zijn leverbaar, dus mocht je eigenlijk liever iets donkerder of lichter willen, dan is dat geen probleem!

Je kunt ervoor kiezen om alleen het spatscherm achter het fornuis in metallic glas te doen, maar ook een hele keuken achterwand is mogelijk. Je kunt zelfs kiezen voor een kleurcombinatie, bijvoorbeeld het spatscherm in rvs look en de rest van de keuken achterwand in een andere kleur.

Lichtgrijs metallic keuken achterwand RAL 9006

Lichtgrijs metallic keuken achterwand RAL 9006