• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Stijl: de moderne keuken

Neigt jouw persoonlijke stijl naar modern, ben je op zoek naar inspiratie voor in jouw moderne keuken of ben je gewoon benieuwd naar de opties? Dan zit je hier goed! In deze blog laten we zien wat een moderne keuken inhoudt en hoe je deze samen met Keukenglas kunt stylen.

 

Moderne stijl

De moderne stijl is vooral gericht op een tijdloos design en rustige uitstraling. In een moderne keuken wordt vaak gebruik gemaakt van greeploze keukenkastjes, dit geeft een strakke look. Daarnaast zie je vaak een kookeiland in de moderne keuken. Een kookeiland is natuurlijk niet altijd mogelijk in een ruimte, dus zien we in plaats van een kook eiland ook vaak een lange, aaneensluitende keuken tegen de muur met hoge kasten tot aan het plafond, helemaal van nu! De kasten worden het liefst vanaf de grond tot het plafond ingebouwd, met daarin uiteraard de benodigde keuken apparatuur netjes weggewerkt. De moderne, strakke stijl zorgt voor een tijdloze uitstraling, wat er weer voor zorgt dat je niet snel uitgekeken raakt op je keuken! Ee moderne keuken is vaak ook voorzien van de nieuwste tech snufjes.

 

Moodboard de moderne keuken

 

Achterwand

Een glazen achterwand past perfect bij een moderne keuken. Glas geeft het gevoel van luxe en zorgt voor een strakke uitstraling dankzij de naadloze afwerking. Het materiaal is duurzaam en tijdloos! Dankzij de verschillende afwerkingen van het glas, kun je verschillende stijlen creëren. Zo kun je voor een lak afwerking kiezen, wat een mooie glans in de keuken toevoegt. Het glas speelt met het licht en de reflectie van een eventueel raam in de keuken. Wil je dat de keuken rustiger oogt? Dan kun je voor een mat afwerking gaan. Beide afwerkingen zijn toepasbaar in een moderne keuken.

 

Moodboard kleuren de moderne keuken

 

Kleurenpalet

Qua kleuren kun je van licht tot donker variëren. Er kan van vrijwel alle kleuren gebruik worden gemaakt, het geheim zit hem in de tint en de combinatie van kleuren. Een belangrijke factor van een moderne keuken is de rust. Wanneer je voor een bepaalde kleur hebt gekozen, blijf dan in die kleurcategorie of -familie zitten voor eventueel andere kleuren die je eraan toevoegt. Denk hierbij aan variatie in verschillende tinten grijs of verschillende kleuren bruin. Ook kun je er voor kiezen om met contrast te werken, ga dan bijvoorbeeld voor zwarte en wit. Heb je liever wat meer kleur in de keuken? Ga dan bijvoorbeeld voor verschillende tinten groen of werk met accent kleuren in je accessoires!

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Stijl blog de moderne keuken achterwand van Keukenglas
Cookie voorkeuren