• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Zo plaatsen wij een keuken achterwand

Zo plaatsen wij een keuken achterwand

Een keuken achterwand is een vrij eenvoudige manier om de uitstraling van een keuken een volledige make over te geven. Naast de visuele voordelen brengt een keuken achterwand ook vele functionele voordelen met zich mee. Een achterwand beschermt namelijk de keukenwand tegen beschadigingen, is hittebestendig en erg eenvoudig hygiënisch te houden. Bij Keukenglas zijn we specialist in het plaatsen van glazen, aluminium en magnetische achterwanden volledig op maat gemaakt. Een vraag die we hier vaak bij krijgen is: Hoe gaat het proces van het plaatsen van een keuken achterwand in zijn werking? In deze blog gaan we je daar alles over vertellen. Lees dus snel verder!

 

Jouw nieuwe achterwand plaatsen in 5 stappen

Nadat je genoeg inspiratie hebt opgedaan en een keuze hebt gemaakt voor een geweldige achterwand die volledig past bij jouw interieur komen wij hem persoonlijk voor jouw inmeten. Hierbij zorgen we ervoor dat de achterwand op de millimeter nauwkeurig wordt afgemeten en de stopcontacten erin worden verwerkt. Mocht je een nieuwe keuken hebben dan is het erg belangrijk dat deze 100% klaar is. Het glas kan namelijk niet van formaat worden gewijzigd wanneer het gemaakt is. Wanneer de keuken achterwand volledig is ingemeten wordt de wand besteld en komen wij terug om hem te plaatsen. Dit gebeurt meestal in +- 4 weken. Het plaatsen van de achterwand doen we in de volgende 5 stappen:

 

1. Het na meten van de achterwand

De eerste stap die we gaan uitvoeren is het na meten van de achterwand. We meten de glazen, aluminium of magnetische achterwand op en meten nogmaals de keuken achterwand op. Zo weten we voordat we verder gaan 100% zeker dat de achterwand perfect gaat passen.

 

2. Verwijderen van eventuele elektra

Na het na meten gaan we ervoor zorgen dat de keuken wand helemaal kaal is en alle elektra wordt verwijderd. Denk hierbij aan stopcontacten en dimmers. Deze worden met beleid verwijderd zodat de ingemeten achterwand perfect kan worden geplaatst.

 

3. Achterwand keuken plaatsen

Wanneer de keuken wand er helemaal klaar voor is gaan we de achterwand uit onze Keukenglas bus halen. Daarna plaatsen we de keuken achterwand op een veilige plek in de keuken. Wanneer deze veilig en stabiel is brengen we een lijm laag aan op de achterkant van de keuken achterwand. Deze lijm laag wordt gelijk verspreid en vervolgens is het moment daar. We tillen de achterwand richting de keukenwand lijnen hem uit en drukken hem er stevig tegen aan.

 

4. Afwerken

Na het plaatsen van de achterwand zijn er nog een aantal taken die we moeten uitvoeren voor een perfect eindresultaat. Dit begint met het terugplaatsen van de elektra. We zorgen dat de eventuele stopcontacten en dimmers weer netjes worden gemonteerd. Daarna kitten we de keuken achterwand af in een kit kleur naar jouw wens.

 

5.  Reinigen en opleveren!

De laatste stap van het plaatsen van jouw keuken achterwand is het reinigen en opleveren van de wand. Met onze speciale keukenglas cleaner reinigen we jouw keuken achterwand en zorgen we dat deze perfect straalt! Vervolgens leggen we je uit hoe je de keuken achterwand het makkelijkst kan onderhouden met onze cleaner en bedanken we je voor de samenwerking!

 

Niet voor niets nummer 1 in keuken achterwanden!

Door deze gestructureerde werkwijze zorgen we ervoor dat elke achterwand perfect wordt geplaatst! Uiteraard kan de werkwijze afwijken bij bijzondere projecten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in keuken achter wanden vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan! Eerst nog even meer inspiratie op doen? Vraag dan ons gratis inspiratieboek aan.

achterwand keuken plaatsen