• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Achterwand Keuken Opknappen: Tips en Inspiratie van Keukenglas

Een keukenrenovatie kan wonderen doen voor de uitstraling van je huis. Een vaak over het hoofd gezien, maar zeer belangrijk onderdeel van de keuken is de achterwand. Een keuken achterwand brengt veel praktische voordelen met zich mee en zorgt ervoor dat de uitstraling van je keuken een volledige make over krijgt. Bij Keukenglas bieden we diverse mogelijkheden om deze keuken achterwand op te knappen, van glazen achterwanden met persoonlijke prints tot moderne opties in aluminium en staal. In deze blog delen we inspirerende ideeën en praktische tips om jouw keuken achterwand een upgrade te geven!

 

Je keuken achterwand opknappen

Is jouw keuken achterwand wel aan vervanging toe door bijvoorbeeld beschadigingen in de muur, brandplekken of vet en etensresten? Dan hebben wij verschillende duurzame oplossingen om je keuken weer nieuw leven in te blazen:

 

1.      Achterwand tegelen

De eerste optie is het tegelen van jouw keuken achterwand. Tegels zijn een klassieke en populaire keuze vanwege de duurzaamheid en veelzijdigheid. Met tegels kun je eindeloos variëren in kleuren, patronen en texturen. Of je nu kiest voor grote tegels voor een strakke en moderne look, of voor kleinere mozaïektegels voor een gedetailleerd en uniek patroon, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Toch is het tegelen van je keuken achterwand intensief werk en zal je keuken achterwand erg veel naden en voegen hebben die kunnen beschadigen en vies kunnen worden. Dat geeft natuurlijk ook geen gezicht. Daarom heeft Keukenglas een geweldige oplossing. De look van tegels maar de voordelen van een glazen of aluminium keuken achterwand door middel van een tegelprint op de keuken achterwand. Hierdoor kan je genieten van jou favoriete tegellook en ervaar je de vele voordelen van een keuken achterwand van Keukenglas.

Tegel look glazen achterwand Eindhoven

2. Achterwand behangen

Een andere creatieve en veelzijdige optie is het behangen van je keuken achterwand. Er zijn tegenwoordig speciale soorten behang beschikbaar die water- en vet bestendig zijn, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in de keuken. Met behang kun je eenvoudig een unieke en persoonlijke uitstraling creëren.

Toch zal behang in de keuken altijd erg gevoelig zijn voor beschadigingen en vet en etensresten. In de praktijk zien we vaak dat de levensduur van behang op de keuken achterwand minimaal is waardoor het uiteindelijk een flinke investering is om het behang telkens te vernieuwen. Met een Keuken achterwand van Keukenglas ben je zeker van de vele voordelen en de lange levensduur van de achterwand door de beste kwaliteit aan materialen.

 

3. Achterwand Keuken Opknappen met Glas, Aluminium of Staal (Magnetisch)

Bij Keukenglas bieden we hoogwaardige, gepersonaliseerde keuken achterwanden van glas, aluminium of staal. Deze materialen geven je keuken niet alleen een moderne en stijlvolle uitstraling, maar zijn ook zeer functioneel en duurzaam.

1.      Keuken Achterwand van Glas

Onze glazen achterwanden zijn elegant en praktisch. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en zelfs fotoprints om een unieke uitstraling te creëren. Verder zijn de glazen achterwanden volledig te personaliseren in maatvoering en afwerking. Glas maakt je keuken ruimtelijker en heeft een chique uitstraling. Verder zijn de glazen achterwanden hitten bestendig tot wel 230 graden Celcius en zijn ze enorm eenvoudig schoon te maken.

2.      Achterwanden van Aluminium

Aluminium achterwanden zijn lichtgewicht en duurzaam, ideaal voor een strakke en moderne keuken. Ze geven je keuken een industriële uitstraling en zijn zeer praktisch. De aluminium achterwanden hebben dezelfde voordelen als de glazen achterwanden. Ook de aluminium achterwanden zijn volledig te personaliseren met een eigen fotoprint.

Aluminium keuken achterwand wit

3.      Achterwanden van Staal (Magnetisch)

Stalen achterwanden zijn niet alleen stijlvol, maar ook functioneel, dit komt door de groote variatie aan mogelijke magnetische accessoires. Zo zijn magnetische achterwanden perfect voor het ophangen van kookgerei en notities, waardoor je keuken netjes en georganiseerd blijft.

Witte Magnetische keuken achterwanden

 

Geef jouw keuken een make-over!

Waarom een nieuwe keuken kopen als je een keuken ook een volledige make over kan geven met een nieuwe achterwand? Met de diverse en duurzame opties van Keukenglas kun je je keuken achterwand op een stijlvolle, functionele en duurzame manier opknappen. Hierdoor kan jij nog jaren langer genieten van een keuken.

 

Cookie voorkeuren