• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Een transparante keuken achterwand

Een transparante keuken achterwand

Een keuken is tegenwoordig meer dan alleen een plek om te koken. Het is een plek waar mensen samenkomen, bijpraten en nieuwe recepten uitproberen. Daarom is het belangrijk om de keuken er zo goed mogelijk uit te laten zien en te zorgen voor een schone en hygiënische omgeving. Een van de meest opvallende aspecten van een keuken is de achterwand. Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om een transparante keuken achterwand in de keuken te plaatsen. In deze blog gaan we hier dieper op in!

 

Voordelen transparante achterwand

Een transparante of heldere keuken achterwand geeft een moderne en strakke uitstraling aan de keuken. Het zorgt ervoor dat de ruimte lichter lijkt en past goed bij verschillende keukenstijlen. Een ander voordeel van een transparante keuken achterwand is dat het de mogelijkheid biedt om de muurkleur of het behang erachter zichtbaar te laten. Daarnaast heeft het natuurlijk als voordeel dat de wand bestand is tegen hitte en vuilresten door het koken.

 

Nadelen transparante achterwand

Het is echter wel belangrijk om te weten dat een transparante keuken achterwand niet verlijmd kan worden, omdat de lijmresten zichtbaar blijven. In plaats daarvan wordt de achterwand geboord en bevestigd met 8mm bouten. Dit kan een nadeel zijn, omdat de bouten zichtbaar zijn en de achterwand niet helemaal tegen de muur aan zit. Hierdoor kan er viezigheid, zoals zilvervisjes, achter de achterwand komen. Dit kan voorkomen worden door regelmatig de wand eraf te halen en het dan schoon te maken. Dit is echter niet makkelijk als je een hele grote (zware) wand hebt. Hieronder zie je een klein voorbeeldje om het idee aan te geven.

 

Een transparante keuken achterwand

 

 

Transparante achterwand van Optica glas

Bij onderstaande keuken achterwand wilde de klant graag de structuur van de muur behouden. Hier hebben we gebruik gemaakt van Optica glas. Optica glas is een transparante, matte glasplaat. Deze wand werd vastgehouden door verschillende stopcontacten, waardoor hij niet gelijmd of geboord hoefde te worden. Dit is niet mogelijk als je een hele lange wand hebt en de stopcontacten allebei aan de uiteindes zitten. Dat zou betekenen dat de wand in het midden los komt te hangen!

 

Een transparante keuken achterwand

 

 

Kortom, bij het kiezen van een transparante keuken achterwand moet er rekening gehouden worden met zowel de voor- als nadelen. Er kan worden gekozen voor een normale transparante keuken achterwand of gebruik worden gemaakt van Optica glas. We adviseren u graag telefonisch via 040-3030900!

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Een transparante keuken achterwand