• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Hoe vergelijk ik verschillende aanbieders van glazen keuken achterwanden?

Wanneer je op zoek bent naar een glazen achterwand voor in de keuken is het logisch dat je meerdere aanbieders gaat vergelijken. Onze ervaring is dat een glazen keuken achterwand een relatief onbekend product is bij de consument en men dus ook niet weet waar men op moet letten wanneer zij een vergelijking gaan maken tussen verschillende aanbieders. Daarom hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

Welke diensten worden aangeboden in de offerte?

Het eerste belangrijke punt waar je op moet letten is welke diensten, naast de levering van het glas, worden meegenomen in de totaalprijs.

Inmeten

Bij de meerderheid van de aanbieders wordt verwacht dat je het glas zelf gaat inmeten. Hierdoor ligt ook het risico van een foutje volledig bij jou! Het inmeten van een glazen achterwand is precisie werk en kan je dus beter overlaten aan een professional.
Sommige aanbieders bieden deze dienst wel, maar wordt de prijs voor het inmeten niet standaard meegenomen in het offerte bedrag.

Kleur bepalen op locatie

Ook het bepalen van de juiste kleur door middel van glas- en kleurstalen wordt niet altijd meegenomen in de offerte. Bij het bepalen van de kleur speelt de lichtinval in de keuken een zeer belangrijke rol. Bij een keuken met veel lichtinval kan een kleur bijvoorbeeld lichter overkomen dan in een keuken met weinig lichtinval. Daarnaast kan door de glansgraad van het glas een kleur op een papieren staaltje anders ogen dan de kleur op het glas. Het is daarom belangrijk om in de keuken aan de hand van kleurstalen en glasvoorbeelden de juiste kleur te bepalen.

Plaatsing van de glazen wand

De glaswand moet uiteraard nog geplaatst worden. Voor een kleine wand, 90 x 70 cm, is dit gemakkelijk zelf te doen. Met duidelijke instructies kunnen wij je hierin begeleiden. Echter bij grotere wanden en meerdere platen met gaten of uitsparingen wordt dit lastiger. Geen keuken of keukenwand is helemaal recht, wat maakt dat, evenals bij het inmeten, ook het plaatsen precisiewerk is en je dit beter over kunt laten aan een professional. Daarnaast demonteren en monteren wij indien gewenst stopcontacten, kranen, plankjes e.d. waardoor het geheel perfect afgewerkt wordt. Indien gewenst worden dan ook de aansluitingen naar muren of kasten keurig afgekit.

Bij Keukenglas zit het inmeten, de kleurbepaling en het plaatsen van de glazen achterwand inbegrepen bij het offertebedrag (tenzij anders vermeld op de offerte).

Het product

Naast het verschil in de verschillende diensten die worden aangeboden, zit er ook een groot verschil in de producten die worden aangeboden.

Helderheid en hardheid van het glas

Keukenglas levert standaard gehard kristalglas. Kristalglas is extra helder glas (zuiverder) in vergelijking met normaal glas (floatglas). Hierdoor heeft de glazen achterwand een betere kleurechtheid. Floatglas is minder gezuiverd en heeft een wat groenige gloed.

Indien je kiest voor een witte glazen achterwand gemaakt van kristalglas dan is de achterwand ook meer wit (ca. 93% kleurechtheid). Zouden we diezelfde wand maken van floatglas dan zou de keukenwand groenig ogen.

Doordat het glas gehard wordt in een hardingsoven is het glas perfect geschikt voor achter het fornuis en andere warmtebronnen zoals een Quooker. Het glas is bestand tegen temperaturen tot 230 graden Celsius. Wij raden echter wel aan om direct vlamcontact te vermijden om schroeiplekken te voorkomen. Indien een kookpit dicht bij het glas zit, leveren wij standaard een beschermplaatje van helder gehard kristalglas mee. Ongehard glas zal breken wanneer het in aanraking komt met hoge temperaturen of wanneer je er hard tegen aanstoot met een hard voorwerp.

Om kleurechtheid te behouden en (thermische-)breuken te voorkomen let er dus goed op dat het glas wat aangeboden wordt extra helder (kristalglas) en gehard is!

Leverbare kleuren

In tegenstelling tot vele aanbieders die alleen RAL kleuren (dit zijn een beperkt aantal kleuren) aanbieden, kunnen wij een glazen achterwand leveren in meer dan 30.000 kleuren. Dit betekent dat wij bijvoorbeeld meerdere wittinten hebben die witter zijn dan de RAL wit tinten. Verfkleuren van bijvoorbeeld Histor of Flexa zijn bij ons geen probleem! Tevens kunnen wij een achterwand ook leveren in verschillende kleuren metallic en met een afbeelding.

Lengte

Wil je een lange wand uit 1 stuk, geen probleem! Wij leveren glazen achterwanden uit 1 stuk tot 3.90 m. De meeste aanbieders leveren glazen achterwanden tot 3.20 m.

Randen mee gespoten

Keukenglas onderscheidt zich door de randen mee te spuiten in dezelfde kleur (m.u.v. glazen achterwanden met afbeeldingen). Dit voorkomt dat je vanaf de zijkant op het glas kijkt en zorgt tevens voor een mooiere aansluiting met het werkblad.

Keukenglas is een investering

Wij begrijpen dat Keukenglas een hele investering kan zijn en dat je graag een weloverwogen keuze wilt maken tussen verschillende glasaanbieders en eventueel andere producten. Bedenk wel dat, met bovenstaande punten in het achterhoofd houdend, goedkoop in sommige gevallen ook duurkoop is.

Mocht je nog vragen hebben over ons product of over onze diensten dan helpen wij je vraag verder. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 via [email protected] of op 040-3030900

Cookie voorkeuren