• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Keuken achterwand schoonmaken

Keuken achterwand schoonmaken

Een keuken achterwand van Keukenglas is gemakkelijk schoon te maken. Maar hoe maak je zo’n glazen achterwand nu schoon? In deze blog leggen we uit hoe je vetvlekken en spetters uit een glazen en aluminium keuken achterwand kunt krijgen!

 

Een glazen keuken achterwand schoonmaken

Een glazen keuken achterwand is gemakkelijk schoon te maken met glasreiniger en een microvezeldoek. Keukenglas heeft een eigen glasreiniger die hier perfect voor is! De Keukenglas glasreiniger wordt geleverd in een handige fles met sproeifunctie. Met deze reiniger kun je al het glas in de woning eenvoudig streeploos schoonmaken, zonder dat er een waas achterblijft. Volg deze stappen om je glazen keuken achterwand schoon te maken:

Stap 1: Spray de glasreiniger op de achterwand.

Stap 2: Veeg de achterwand schoon met een microvezeldoek. Gebruik geen schuursponsjes of andere ruwe materialen, omdat deze krassen op het glas kunnen veroorzaken.

Stap 3: Herhaal de stappen indien nodig totdat de achterwand helemaal schoon is.

Zie onderstaand filmpje voor een korte tutorial!

 

Een mat glazen keuken achterwand schoonmaken

Een mat glazen keuken achterwand maak je net iets anders schoon. Mat glas heeft namelijk een ruwe textuur, waardoor vuil en vet zich gemakkelijker kunnen hechten. Om een mat glazen keuken achterwand schoon te maken, kun je het beste gebruik maken van een krachtiger schoonmaakmiddel, zoals citroen cif. Volg deze stappen om je mat glazen keuken achterwand schoon te maken:

Stap 1: Breng citroen cif aan op de achterwand en laat het een paar minuten inwerken.

Stap 2: Gebruik een zachte borstel om het cif in te wrijven en het vuil los te maken. Zorg ervoor dat je geen krassen maakt op het glas.

Stap 3: Spoel de achterwand af met warm water en droog het af met een schone doek.

 

Een aluminium keuken achterwand schoonmaken

Het schoonmaken van een aluminium keuken achterwand is een eenvoudige klus. Het beste is om een vochtige doek te gebruiken om de achterwand af te vegen. Het is niet aan te raden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze de afwerking van de achterwand kunnen beschadigen. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van aluminium.

 

Keukenglas glasreiniger bestellen? Dat kan hier!

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Cookie voorkeuren