• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Keuken trends van 2023

De keuken is dé ruimte waar we onze maaltijden bereiden, waar we samen eten en waar we soms zelfs werken of ontspannen. Daarom is het belangrijk om een keuken te hebben die functioneel is en aan onze behoeften voldoet met een sfeer die bij ons past. Als we naar de keuken trends van 2023 kijken, zien we dat minimalisme, duurzaamheid, marmer en houten accenten belangrijke elementen zullen zijn. Laten we deze trends wat nader bekijken.

 

Minimalisme

Steeds meer mensen kiezen voor een minimalistische stijl. Het is een trend die al een tijdje gaande is, maar ook zeker in 2023 nog steeds favoriet is. In 2023 zullen we steeds meer minimalistische keukens zien, met een strak en eenvoudig design. Deze keukens zijn makkelijker te onderhouden en te organiseren en creëren een rustige en serene sfeer door de lichte, beige tinten.

 

Duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden voor veel mensen, en dat geldt ook voor de keuken. In 2023 verwachten we daarom dat steeds meer mensen zullen kiezen voor duurzame keukenproducten, zoals keukenaccessoires gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, of kranen met een waterbesparende functie. Door voor duurzame producten te kiezen, kan je een positieve impact hebben op het milieu én besparen op lange termijn.

 

Marmer

Marmer is al enige tijd een populaire keuze voor werkbladen en keuken achterwanden, en in 2023 verwachten we dat dit nog steeds het geval zal zijn. Marmer voegt een luxueuze uitstraling toe aan de keuken en ziet er erg stijlvol uit. Echter levert het winnen van marmer natuurschade op, denk aan kaalslag en erosie. Ook is het product moeilijk te recyclen. Keukenglas biedt hier een goed alternatief voor, lees snel verder!

 

Houten accenten

Naast natuurlijke materialen zoals marmer, zullen houten accenten ook steeds populairder worden in 2023. Hout voegt warmte en karakter toe aan de keuken en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de deurtjes van de keukenkasten of voor de werkbladen. Als je op zoek bent naar een manier om een natuurlijke touch toe te voegen aan je keuken, dan zijn houten accenten een goede keuze.

 

Keuken trends 2023 combineren met Keukenglas

Bij Keukenglas zijn we gespecialiseerd in glazen en aluminium keuken achterwanden. Hierdoor kunnen we iedere print of kleur in jouw keuken voorzien. Zo kan je kiezen voor een marmer print als glazen achterwand. Dit is voordeliger dan echt marmer, duurzamer en makkelijker in onderhoud. Of kies jij voor een mooie beige tone die aansluit in jouw minimalistische keuken? Keukenglas kan iedere wens waarmaken.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Cookie voorkeuren