• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Kunststof achterwand keuken

Koop je een nieuwe keuken, dan kun je helemaal zelf kiezen hoe deze keuken eruit moet zien. Je kiest zelf welke apparaten er in de keuken moet komen, maar ook hoe de kastjes van de keuken eruit moeten zien. Ook bepaal je wat voor achterwand je in de keuken wilt laten plaatsen. Eén van de achterwanden die je kunt kiezen, is de kunststof achterwand.

Kunststof achterwand in de keuken

De kunststof achterwand keuken is al jaren erg populair. Dit is niet voor niets, want deze achterwand heeft diverse pluspunten. Een kunststof achterwand is niet alleen duurzaam, maar ook vuil- en waterafstotend. Ook kun je een kunststof achterwand in de keuken gemakkelijk en snel schoonmaken als deze vies is geworden tijdens het koken. En is de kunststof achterwand kapot? Dan is deze doorgaans goed te repareren.

Een nadeel van de kunststof achterwand in de keuken, is dat deze achterwand brandgevaarlijk is. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, moet de achterwand dan ook verrijkt worden met een speciale ‘backsaver’. Hierdoor wordt de prijs van de achterwand iets hoger.

Mogelijkheden van een kunststof achterwand keuken

Kunststof achterwanden voor in de keuken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kunt een glanzende achterwand van kunststof kopen, maar er worden ook matte achterwanden van kunststof verkocht. En wil je jouw keuken een natuurlijke uitstraling geven? Dan kun je een kunststof achterwand met houtmotief aanschaffen. Deze achterwand lijkt van hout gemaakt te zijn, maar is in feite gewoon van kunststof.

Alternatief voor de kunststof achterwand keuken

Er zijn diverse alternatieven voor de kunststof achterwand in de keuken. Het bekendste en populairste alternatief voor de kunststof achterwand is de glazen achterwand. Deze achterwand wordt niet van brandgevaarlijk plastic gemaakt, maar van hard glas.

Kies je voor een glazen achterwand in de keuken, dan profiteer je van diverse voordelen. Het eerste voordeel van de glazen achterwand, is het feit dat deze achterwand er stijlvol en luxe uit ziet. Een glazen achterwand heeft over het algemeen een betere uitstraling dan een kunststof achterwand. Daarnaast is een glazen achterwand sterker dan een kunststof achterwand. Een achterwand van glas is dan ook niet brandgevaarlijk, in tegenstelling tot een achterwand van kunststof.

Tot slot is een glazen achterwand erg onderhoudsvriendelijk. Is de achterwand vies geworden tijdens het koken, dan heb je deze in een mum van tijd helemaal schoongemaakt. Je hoeft geen moeite te doen om jouw glazen achterwand in de keuken te laten stralen.

Kunststof achterwand of glazen achterwand?

Vind je het belangrijk dat je keuken een stijlvolle en luxe uitstraling heeft? Dan kun je beter een glazen achterwand voor de keuken kopen. Een achterwand van glas ziet er namelijk stijlvoller en luxer uit dan een achterwand van kunststof. Ook is een achterwand van glas veiliger dan een achterwand van kunststof. Dit komt omdat een glazen achterwand goed bestand is tegen hitte. Deze achterwand is niet brandgevaarlijk, in tegenstelling tot de kunststof achterwand zonder speciale ‘backsaver’.

Wel is een glazen achterwand over het algemeen duurder dan een kunststof achterwand. Om van bovenstaande voordelen te kunnen profiteren, moet je dus wel wat meer geld investeren in de achterwand van je keuken.

Cookie voorkeuren