• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Soorten snijplanken

Een snijplank wordt gebruikt om groente, vis, vlees of andere etenswaren op te snijden. Omdat er scherpe messen gebruikt worden bij het snijden van etenswaren, moet een snijplank sterk zijn en niet zomaar kapot gaan. Bij het aanschaffen van een sterke snijplank, zijn er verschillende soorten snijplanken die je kunt kopen. Welke snijplanken dit zijn, lees je in dit artikel over de verschillende soorten snijplanken.

Houten snijplank

Ten eerste kun je kiezen voor de aanschaf van een houten snijplank. Een houten snijplank is vrij licht, verkrijgbaar in diverse formaten en slijtvast. Een nadeel van een houten snijplank, is het feit dat deze snijplank niet goed tegen water kan. Was je de snijplank vaak af of zet je de snijplank in de vaatwasser, dan kan het hout uiteindelijk gaan verbuigen. Dit zorgt ervoor dat de snijplank scheef wordt, waardoor je de plank uiteindelijk moet vervangen.

Glazen snijplank

De tweede soort snijplank die je kunt kopen, is de glazen snijplank. Een groot voordeel van de glazen snijplank, is dat je hier absoluut geen beschadigingen op kunt zien. Ook als je heel hard met een scherp mes op de plank krast, zie je hier niets van. Een nadeel van de glazen snijplank, is het feit dat deze snijplank wat zwaarder is. Zeker in vergelijking met de houten of kunststof snijplank, weegt deze plank veel meer. Hier merk je niet veel van als je aan het snijden bent, maar wel bij het tevoorschijn halen en opbergen van de plank.

Kunststof snijplank

De meeste mensen gebruiken kunststof snijplanken in de keuken. Deze snijplanken zijn licht, slijtvast en kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden (zowel met de hand als in de vaatwasser). Het enige nadeel van de kunststof snijplank, is dat deze snijplank er minder mooi uit ziet dan bijvoorbeeld de houten snijplank of de glazen snijplank. Veel mensen vinden dit niet erg, maar het is wel een minpunt als jouw snijplanken prominent op het aanrecht of op een andere plek in de keuken staan.

Bamboe snijplank

Tot slot is er nog de bamboe snijplank. De bamboe snijplank gaat niet alleen lang mee, maar ziet er ook mooi uit. Een ander groot voordeel van deze snijplank, is het feit dat de bamboe plank messen niet bot maakt. Dit is belangrijk, omdat in dit geval zowel de plank zelf als de messen langer mee gaan. In tegenstelling tot de houten snijplank, kun je deze plank wel eenvoudig reinigen. Dit maakt de bamboe snijplank over het algemeen dan ook hygiënischer dan de houten snijplank.

Snijplank
Cookie voorkeuren