• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Standaard nieuwbouw keuken pimpen

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kun je in de verkoopbrochure en in het bestek lezen hoe deze woning opgeleverd wordt. Sommige nieuwbouwwoningen worden casco opgeleverd. Deze huizen hebben geen sanitaire voorzieningen. Andere nieuwbouwwoningen worden wel met sanitaire voorzieningen opgeleverd. Deze woningen hebben een standaard nieuwbouw keuken. Op deze pagina lees je meer over de standaard keuken die je in nieuwbouwwoningen vindt. Zo lees je niet alleen hoe deze keuken eruit ziet, maar ook hoe je de standaard keuken kunt pimpen.

 

Standaard nieuwbouw keuken

Een nieuwbouwwoning die met keuken wordt opgeleverd, heeft een standaard keuken. Dit is een vrij eenvoudige keuken met de standaard keukenvoorzieningen. Denk hierbij aan een wasbak, een fornuis, een afzuigkap, een koelkast (eventueel met ingebouwde vriezer), een oven en een magnetron. Er zijn ook standaard nieuwbouw keukens die met combimagnetron geleverd worden. Dit is een magnetron die je ook als oven kunt gebruiken. De meeste standaard nieuwbouw keukens hebben hoogglans witte kastjes. Verder is het ontwerp erg modern, strak en eenvoudig. Een standaard nieuwbouw keuken heeft vrijwel geen poespas. In het bouwplan van jouw nieuwbouwwoning kun je lezen hoe jouw keuken er precies uit komt te zien. Ook lees je in het bouwplan welke voorzieningen je keuken krijgt.

 

Nieuwbouw keuken pimpen

De standaard nieuwbouw keuken is prima, maar toch kiezen veel mensen ervoor deze keuken te pimpen. Dit doen zij bijvoorbeeld door de keukenkastjes te vervangen, een extra grote koelkast in de keuken te laten bouwen en/of andere grepen op de keukenkastjes te laten zetten. Ook kun je de kraan laten vervangen, een fornuis aanschaffen met extra pitten of een andere afzuigkap kopen voor je keuken. De mogelijkheden van het pimpen van een nieuwbouw keuken zijn vrijwel eindeloos. Het pimpen van een nieuwbouw keuken is niet gratis. Alle aanpassingen die buiten het standaard bouwplan vallen, worden namelijk onder ‘meerwerk’ gerekend. En voor meerwerk moet je altijd betalen. Ook als je extra voorzieningen wilt laten plaatsen in je nieuwbouw keuken, valt dit onder ‘meerwerk’. Ook hier moet je voor betalen. Wat je precies moet betalen om jouw standaard nieuwbouw keuken te laten pimpen, is afhankelijk van de aanpassingen die je doorvoert. Kleine aanpassingen kosten niet veel geld. Grote veranderingen kunnen wel prijzig zijn. Zorg er altijd voor dat je het meerwerk van de keuken duidelijk zwart op wit hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Jouw keuken pimpen met een glazen achterwand

Een gave manier om jouw nieuwbouwkeuken met niet teveel aanpassingen te pimpen is een glazen keuken achterwand. Heb je de maten van je keuken? Een glazen achterwand ziet er niet alleen luxe uit, maar is bovendien onderhoudsvriendelijk. Ook gaat een achterwand van glas vele jaren mee. Je hebt dan ook jaren plezier van deze investering!

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een achterwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer achterwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.

Witte keukenwand van glas Belgie
Cookie voorkeuren